Απολυτήριο για 18 απόφοιτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας


Περίσσεψαν τα χαμόγελα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άρτας. Στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουνίου στο ΣΔΕ Άρτας (κτήριο του 8ου δημοτικού σχολείου, απέναντι απ’ το δημαρχείο), 18 απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας... 


...οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον απαιτούμενο διετή κύκλο σπουδών, 13 απ’ το κεντρικό και 5 απ’ το τμήμα Αράχθου, έφυγαν με το απολυτήριο στο χέρι. 

Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, με οικογένεια, δουλειά και πολλές υποχρεώσεις οι οποίοι ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες και πλέον αντιμετωπίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον αφού κατάφεραν να εκπληρώσουν έναν προσωπικό στόχο που για πολλούς από αυτούς αποτελούσε όνειρο ζωής. 

Ο Δ/ντής του ΣΔΕ Ανδρέας Ανδρέου συνεχάρη τους απόφοιτους αναγνωρίζοντας το μέγεθος της προσπάθειας που έκαναν αυτά τα δύο χρόνια και ευχήθηκε ακόμα περισσότεροι πολίτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται μέσα απ’ το ΣΔΕ και να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου. 

Με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχεται η δυνατότητα σε νέους 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές. 

Στους απόφοιτους χορηγείται τίτλος σπουδών ισότιμος με το απολυτήριο Γυμνασίου και μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Λύκειο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης