Δείτε τους "Αγανακτισμένους Πολίτες" live στο Σύνταγμα (pics)


Σε εξέλιξη είναι οι ειρηνικές διαδηλώσεις, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα από τους «Αγανακτισμένους Πολίτες» οι οποίες οργανώθηκαν μέσω Facebook. Η συμμετοχή των πολιτών είναι μέχρι στιγμής μεγάλη (στην Αθήνα 10.000) ενώ Ισπανοί έχουν υψώσει πανό συμπαράστασης.





Πιο αναλυτικά, μέχρι στιγμής η σελίδα στο Facebook έχει 30.623 μέλη με τους περισσότερους να έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν στις διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


Οι συγκεντρωμένοι έχουν και πανό. Ένα από αυτά γράφει "ξυπνήσαμε" και το άλλο στα Ισπανικά "τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί" (οι βουλευτές). Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει αρκετά ήρεμη.


Παράλληλα, έχουν κρεβάτι και φαρμακείο δείχνοντας ότι θέλουν να καθίσουν αρκετές μέρες.


Χιλιάδες κόσμου και στη Θεσσαλονίκη


Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.)


«Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.


Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.


Εκτός από τις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας και σε άλλες περιοχές θα γίνουν ανάλογες συγκεντρώσεις -στα πρότυπα των Ισπανών, όπως σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Πύργος, Χαλκίδα, Καστοριά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Δράμα. Στις εννιά προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Στην Κρήτη ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπερνά τους 3.000.


Αυτό που τονίζεται είναι ότι οι διαδηλώσεις δε θα έχουν κάποιο πολιτικό χρωματισμό καθώς «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ