Στο Σύνταγμα για τρίτη μέρα οι Αγανακτισμένοι


Για τρίτη συνεχή ημέρα και παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο κέντρο της Αθήνας μέχρι πριν και από λίγη ώρα οι Αγανακτισμένοι, -αν και άργησαν λίγο σήμερα- συγκεντρώνονται ξανά μπροστά στη Βουλή.(Δείτε ζωντανα από την σχετική σελίδα που δημιουργήσαμε στο δεξιό μέρος του μπλοκ)


Πολλοί νέοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και με συνθήματα και πανό στα χέρια διαμαρτύρονται κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.


Την τιμητική τους έχουν πάντως πάλι οι… κατσαρόλες τις οποίες οι διαδηλωτές χτυπούν ρυθμικά μπροστά από το Κοινοβούλιο.


Στο μεταξύ, η ομάδα που διανυκτερεύει με σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, προχωρά σε ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση του «κινήματος» των Αγανακτισμένων πολιτών, με  τεχνική υποστήριξη, ομάδες καθαριότητας και ομάδες σίτισης.


Το βράδυ της Πέμπτης, φρόντισαν να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια μετά την φυγή του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει μείνει ούτε ένα πλαστικό μπουκάλι από την χτεσινή κινητοποίησης.


Πολλοί είναι και οι τουρίστες που σταματούν και ρωτούν με περιέργεια τι συμβαίνει.


Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση όταν ένας άντρας αποπειράθηκε να φωνάξει το γνωστό σύνθημα κατά των ΜΑΤ. Οι πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα.


Με δυσκολία διεξάγεται πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς η αστυνομία άργησε σήμερα να κλείσει την λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν μόνοι τους τον δρόμο λίγη ώρα μετά τις 6.


Το protothema.gr είναι και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος με ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση και live chat, ενώ οι ρεπόρτερ μας Πέτρος Κατσάκος και Βασίλης Δαλιάνης θα μεταφέρουν το κλίμα. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν ξανά σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στα συλλαλητήρια της Κυριακής για τα οποία έχει δοθεί πανευρωπαϊκό σύνθημα!


http://www.protothema.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ