ΑΡΤΑ: Απόλυτα επιτυχημένη ημερίδα γεμάτη μαθητές

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε χθες Παρασκευή 6 Μαΐου ο Δήμος Αρταίων και το Ινστιτούτο Πρόληψης – Διατροφής & Υγείας (N.H.P.I.). 


Η αίθουσα ΔΙΩΝΗ κατακλύστηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων που έφτασαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους για ν’ ακούσουν και να μάθουν από ειδικούς επιστήμονες το πώς «Το μέλλον της υγείας μας βασίζεται στη γνώση και την πρόληψη», που ήταν και το θέμα της ημερίδας. 

Πόλος έλξης ήταν για τα παιδιά ο Μάρκος Σεφερλής, ο δημοφιλής ηθοποιός και συγγραφέας ο οποίος με χιούμορ αλλά και μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, πέρασε τα μηνύματα της σωστής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Τα παιδιά και διασκέδασαν και ενημερώθηκαν συνάμα. 


Ο κ. Σεφερλής δήλωσε: "Συνήθως οι γονείς κάνουμε διατροφικά λάθη και οδηγούμε τα παιδιά στην παχυσαρκία που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ειδικά στη χώρα μας. Το Ινστιτούτο καλής και υγιεινής διατροφής με την συνεργασία και την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και του Δημάρχου κ. Παπαλέξη τον οποίο και ευχαριστούμε για την πρόσκληση, έχει διοργανώσει αυτή την ημερίδα όπου θ’ ακουστούν πράγματα για την υγιεινή διατροφή, για το τι πρέπει να αποφεύγουμε, πώς πρέπει να τρεφόμαστε απ’ τη μικρή ηλικία που είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν να τρέφονται σωστά. 

Τα παιδιά ευχαριστούνται πάρα πολύ και ενημερώνονται που αυτό είναι και το ζητούμενο. Κι εδώ στην Άρτα η συμμετοχή των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλη. 


Πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί πολύ ωραία και αυτή η ημερίδα, οι ειδικοί θα πουν αυτά που πρέπει να πουν και τα παιδιά θα περάσουν καλά και θα πάρουν τα κατάλληλα μηνύματα που θα είναι πολύ χρήσιμα για την υπόλοιπη ζωή τους".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα είναι η 1η χώρα στην παιδική παχυσαρκία. 1 στα 3 αγόρια και 1 στα 4 κορίτσια 3-12 ετών έχουν βάρος μεγαλύτερο του φυσιολογικού. 4 στα 10 παιδιά κάτω των 10 ετών στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα. Το 25%-55% των παχύσαρκων παιδιών θα παραμείνει παχύσαρκο και στην ενήλικη ζωή του. 

Η κληρονομικότητα σαν παράγοντας κινδύνου συμμετέχει κατά 30-50%. Εάν ο ένας γονιός είναι παχύσαρκος τότε το παχύσαρκο παιδί έχει 50% πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος ενήλικας ενώ εάν είναι και οι δύο γονείς τότε το ποσοστό φτάνει το 80%.

Το πρόβλημα ξεκινάει απ’ τους γονείς τόνισε ο Δημήτρης Δελλής, Παθολόγος- Διατροφολόγος , Πρόεδρος της ημερίδας και του N.H.P.I. ο οποίος μίλησε για την παιδική παχυσαρκία. "Πρέπει οι γονείς να τροποποιήσουν συμπεριφορές, τα παιδιά να αναπαραγάγουν συμπεριφορές των γονέων και εκεί βρίσκεται και η ουσία και όλη η αξία του εγχειρήματος" τόνισε ο κ. Δελλής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης