Όλα ανοιχτά μετά τη συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τη σημερινή δίωρη δραματική συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα, ο Πρωθυπουργός κρατά τα χαρτιά του κλειστά.

Απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την έγκριση του νέου Μνηµονίου, εφόσον συµφωνηθεί η νέα χρηµατοδότηση της χώρας µε 60 δισ. ευρώ από την τρόικα, προκειμένου να αντιµετωπιστεί η αναµενόµενη αδυναµία πρόσβασης για δανεισµό στις αγορές και το 2012. Παρατείνεται έτσι η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τού είπε ήδη ότι η μοναδική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Ο Κ. Παπανδρέου γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο.
Η διεξαγωγή εκλογών στην παρούσα φάση συνεπάγεται πάγωμα της Οικονομίας και κατά συνέπεια μη καταβολή της κρίσιμης πέμπτης δόσης, άρα πτώχευση.
 

Γι’ αυτό και μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, αρκέστηκε να επαναλάβει αυτά που έχει ήδη πει.
Ότι δηλαδή είναι επιτακτική η συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων αλλά και μέσα στο λαό και ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα.

«Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί» είπε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για αναπτυξιακή πορεία και δίκαιη κοινωνία.
Πάντως και το ενδεχόμενο σύσκεψης πολιτικών αρχηγών έχει αποκλειστεί για την ώρα.

Τη Δευτέρα στις 14:00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους.

Ο διάλογος Παπούλια-Παπανδρέου πριν τη συνάντηση

"Έχω βγάλει το συμπέρασμα από τις χθεσινές συναντήσεις ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες, αποτελεσματικές, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να ενταχθούν μέσα στους στόχους με πολιτική βούληση όλων μας, για να πετύχουμε την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της χώρας που είναι τα ελλείμματα και το χρέος".
 
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν γίνει σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Συγκαταβατικός από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι "τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε".

"Γι΄ αυτό ζητάμε από όλους δημιουργικές και δίκαιες προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος και να προστατεύσουμε τους αδύναμους", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι αν δεν προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το φάσμα της χρεοκοπίας θα επανέλθει για τη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ