Χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας καταγράφονται σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, και πολύ χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse - RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. 


Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.

Το 3,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

«Ισοπαλία» υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς και οι δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 20,5%, με το 56% των ερωτηθέντων να μην επιλέγει κανέναν από τους δύο.

Επίσης, το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. 

Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας.Τέλος, το 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από την ALCO
 

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και περαιτέρω μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, οι Οικολόγοι με 2% και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.

Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. 

Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.
 

Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωσταντίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ