Θα μας τρελάνουν!

Το μόνο βέβαιο είναι  πως πιστεύουν ότι μπορούν  να μας τρελάνουν!
 

Γιατί δεν μπορεί την μία ημέρα η Ελληνίδα Επίτροπος  Μαρία Δαμανάκη να σπέρνει τον  πανικό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και  στο σύνολο των ευρωαγορών, με τις  «αποκαλύψεις» της περί συζητήσεων, σεναρίων και πλάνων για … 



εξοστρακισμό της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ και μετά να έρχεται ο καθ’ ύλη αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών και να κατακεραυνώνει από τηλεοράσεως όσους (!;) απεργάζονται τέτοια σενάρια.

Δεν μπορεί την μια  να βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη  και να δηλώνουν την αναγκαιότητα επίτευξης συναίνεσης για να μην ξεμείνει η χώρα από τα μνημονιακά δάνεια και τις δόσεις «που θα μας βγάλουν το καλοκαίρι» κι από την άλλη, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη ως προς το  προσδοκώμενο αποτέλεσμα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, να βγαίνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου και να δηλώνει τη … βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει την 5η δόση του Ιουνίου!


Δεν γίνεται να δηλώνει  βέβαιος ότι δεν θα ξεμείνει η  χώρα από λεφτά με το ατράνταχτο επιχείρημα: « θα βρεθεί και θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση». Ούτε να μας λέει ότι ακόμα το … παλεύει γιατί «η διαπραγμάτευση δεν κλείνει αν δεν κλείσει».


Δεν γίνεται η  κυβέρνηση να αφήνει χθες, σχεδόν όλη  την  ημέρα, την κρισιμότερη της  εβδομάδας αν θέλετε, τους μικροκαταθέτες, τους Έλληνες φορολογούμενους, μισθωτούς, ανέργους, συνταξιούχους, να αναρωτιούνται πότε θα «σκάσει» η βόμβα με την οποία ώρες πριν τους είχε τρομοκρατήσει από τας Ευρώπας η κυρία Δαμανάκη. Να τρέχουν στα γκισέ των τραπεζών για να σηκώσουν τις οικονομίες τους.


Δεν είναι δυνατόν το τραπεζικό σύστημα να χάσει από τη ρευστότητά τους περί τα 1,5 δις ευρώ (αυτά που σηκώνανε οι τρομοκρατημένοι) και σήμερα το πρωί ο υπουργός των Οικονομικών να λέει πως οι συζητήσεις περί εξόδου από το ευρώ είναι «παραπλανητικές» , να διαβεβαιώνει πως ούτε η η Ελλάδα έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε φυσικά οι εταίροι μας και να καταλήγει πως  «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας»!


Για να μην σχολιάσουμε  το έτερο απίστευτο επιχείρημα ότι  ούτε χρεοκοπία θα έχουμε, ούτε αποχώρηση  από το ευρώ γιατί «η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η μη εκταμίευση της 5ης δόσης»

Αν απορείτε τι γνωρίζει η Ευρώπη κι όχι εσείς, ο κύριος Παπακωνσταντίνου σας λύνει την  απορία: «Αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε, θα καταστρέψουμε τους γύρω μας και θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς» …
(Σ.Σ: Φοβού τους  Έλληνες …)   


http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ