ΠΡΕΒΕΖΑ: Από Παρασκευή σε ρυθμούς τζάζ...

Σε ρυθμούς jazz για 9η χρονιά η πόλη της Πρέβεζας με το καθιερωμένο « PREVEZA JAZZ FESTIVAL» την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. 


Καλλιτεχνικά σχήματα με διεθνή καριέρα και καταξίωση από την Σουηδία, την Δανία, την Ολλανδία θα συναντηθούν με τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της χώρας μας, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό προϊόν αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης πολυπολιτισμικής Ευρώπης. 

Τοπικά σχήματα και παράλληλες εκδηλώσεις με προβολές κ.α. συμπληρώνουν το πρόγραμμα και κάνουν την Πρέβεζα τον πιο ελκυστικό προορισμό για το καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ θα γίνει στην παραλία, στον χώρο μπροστά από τα δικαστήρια, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας και τελούν υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων Σουηδίας, Δανίας και Ολλανδίας. (επίσημη ιστοσελίδα http://www.wix.com/prevezajazzfestival/2011). Χορηγός επικοινωνίας Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας. 

Εν τω μεταξύ το «9ο Preveza Jazz Festival» υποστηρίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας και στο πλαίσιο αυτό, θα προβάλει την ταινία του Clint Eastwood, «Bird». 

Στην ταινία ο Κλιντ Ιστγουντ καταθέτει τη μεγάλη του αγάπη για την τζαζ με ένα παθιασμένο, σχεδόν ρομαντικό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο σαξοφωνίστα Τσάρλι Πάρκερ. Η ταινία θα προβληθεί αύριο (Πέμπτη) στις 9.00 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ