Μάννα εκ... τουρισμού

Αυξημένη η τουριστική κίνηση φέτος

 

Ως θετικά κρίνονται τα μηνύματα που υπάρχουν για τον τουρισμό, στην αρχή της τουριστικής περιόδου και παρά το ζοφερό κλίμα που έχουν καλλιεργήσει τα ξένα ΜΜΕ για την Ελλάδα.


Στο αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μια καλή αναπτυξιακή πορεία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Άποψη», εκτός των άλλων, υπάρχουν δύο λόγοι που ευνοούν φέτος τον τουρισμό στην Ελλάδα.


Ο πρώτος είναι η αναταραχή στην Μέση Ανατολή και γενικότερα στον αραβικό κόσμο, που «ανακατευθύνει» τους τουρίστες προς την Ελλάδα.


Ο δεύτερος λόγος που κάνει αισιόδοξους τους ανθρώπους του τουρισμού, είναι η στροφή της κρουαζιέρα προς την Ελλάδα. Λόγω της τεταμένης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μεσόγειο, η άφιξη κρουαζιερόπλοιων έχει αυξηθεί ακόμη και σε λιμάνια που δεν ήταν καν στο σχεδιασμό των ταξιδιωτικών γραφείων.


Πάντως, η αύξηση των τουριστών δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρει και αύξηση των εσόδων. Οι τιμές έχουν μειωθεί σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες του τουρισμού, ενώ υπάρχει και ο φόβος ότι οι τουρίστες που θα επιλέξουν την Ελλάδα θα ξοδέψουν μικρό ποσό χρημάτων, αφού η εικόνα που έχει σχηματιστεί είναι αυτή μιας χώρα που αναζητά χρήματα με κάθε τρόπο.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ