Συναίνεση και όχι εκλογές θέλουν οι Έλληνες

Αποκαλυπτική έρευνα

 

Διπλή εντολή σε κυβέρνηση και ΝΔ να επιδιώξουν συναίνεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και να αποφύγουν την προσφυγή στις κάλπες, στέλνουν οι πολίτες στην πιο κρίσιμη καμπή της προσπάθειας διάσωσης της οικονομίας.

 

Από έρευνα της εταιρίας MARC για το «Έθνος της Κυριακής», προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν τις δύο διαφορετικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση.

Το 62,8% λέει «ναι» στη συναίνεση. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό του «ναι» φθάνει στο 75,4%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι 55,9%. Το 39,4% των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν θέλει συναίνεση.


Το 71,6% των ερωτηθέντων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ενώ προσφυγή στις κάλπες δεν επιθυμεί και το 63,8% των ψηφοφόρων της ΝΔ.


Όσο για το Ζάππειο 2, το 37,6% θεωρεί ότι ο Α.Σαμαράς πρέπει να εμμείνει στις προτάσεις του. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 55,4%. 


Στο ερώτημα «εάν η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει ορισμένες από τις προτάσεις Σαμαρά ή να επιμείνει στο δικό της πρόγραμμα», το 77,3% λέει πως πρέπει να γίνουν δεκτές κάποιες προτάσεις του Ζαππείου 2, ενώ μόλις το 14% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μείνει ολότελα πιστή στο δικό της πρόγραμμα.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ