Αστέρες του Χόλιγουντ θα «λανσάρουν» την Ελλάδα;

 

Σκέψεις να προωθήσουν επώνυμοι το ομόλογο διασποράς

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την έκδοση του πρώτου ομολόγους της διασποράς με την κυβέρνηση να θεωρεί πιθανή την διάθεσή τους στο τέλος του μήνα ή στις αρχές του Ιουνίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του
newsbeat.gr η έκδοση θα έχεις ως στόχο, σε πρώτη φάση περιορισμένα έσοδα έως 600 εκατ. ευρώ δεν θα απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές αλλά στους ομογενείς των ΗΠΑ.

Παράγοντες του υπουργείου οικονομικών κάνουν λόγο για επιχείρηση προσέγγισης επωνύμων και διεθνώς αναγνωρίσιμων προσώπων, ελληνικής καταγωγής για να «διαφημίσουν» το ομόλογο της διασποράς. Ανάμεσα τους δεν αποκλείεται να δούμε προσωπικότητες στις έχει ήδη γίνει μια πρώτη κρούση, όπως:


- ο
Τομ Χανκς που πριν λίγο καιρό απέκτησε βίλα Αντίπαρο
- το αγαπημένο… «φιλαράκι» Τζένιφερ Άνιστον, βαφτιστήρα του Τέλι Σαβάλλας,
- ο Νίκολας Κέητζ ανιψιός του Φράνσις Φορντ Κόπολα με ρίζες από ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε τον Μάρτιο αίτημα στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εκδώσει ειδικό ομόλογο για τους ομογενείς των ΗΠΑ.


Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε απάντηση από τις Αμερικανικές Αρχές με την οποία ζητούσαν διευκρινίσεις για τα επικαιροποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία όπως δημοσιοποιήθηκαν άλλωστε στις 26 Απριλίου από τη Eurostat.


Ο απαντητικός φάκελος υπολογίζεται να βρίσκεται στα χέρια των Αμερικανικών Αρχών μέσα στις επόμενες ημέρες κι αν όλα πάνε καλά το πρώτο ομόλογο της διασποράς θα είναι έτοιμο έως το τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.


Η έγκριση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να διαθέσει τα εν λόγω ομόλογα όποτε αποφασίσουν οι Αρχές.


Για φέτος αναμένεται να διατεθούν, εφόσον δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις, ομόλογα αξίας 600-800 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμη η διάρκεια και το επιτόκιο που σαφώς και δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από την πορεία των spreads.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την έκδοση για τις ΗΠΑ, θα ακολουθήσει μια έκδοση για τους ομογενείς του Καναδά κι άλλη μία έκδοση για τους ομογενείς της Αυστραλίας.


http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης