Με 226 “ΝΑΙ” στην προανακριτική ο Άκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με  226  ψήφους υπέρ, εννέα κατά, εννέα παρών, ένα λευκό  και πέντε άκυρα  η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου σε προανακριτική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. 


Συνολικά ψήφισαν 250 βουλευτές.

Η ειδική προκαταρκτική επιτροπή θα απαρτίζεται από 13 μέλη, εφόσον εκπροσωπηθούν όλα τα κόμματα, και θα υποβάλλει το πόρισμά της μέχρι τις 6 Ιουνίου. 

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί σύστασης προανακριτικής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο είχαν υπογράψει 112 βουλευτές.

Η ανακοίνωση της απόφασης της Βουλής για τον  Άκη Τσοχατζόπουλο




Νωρίτερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία τόνισε ότι, ήλθε στη Βουλή για να υπερασπιστεί την προσωπική του πορεία και προσφορά.

Σημειώνοντας ότι, δεν φυγομαχεί ούτε απολογείται χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ "νομικά αστήρικτη" και μίλησε για "ανιστόρητη προσπάθεια κάποιων" να τον εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά.

Υπογράμμισε πως, "η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους σε μια ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη, με σκοπό να στήσουν ένα "Κολοσσαίο" προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη".

Πρόσθεσε ότι, η σύμβαση του 2009 για τα υποβρύχια, που υπεγράφη από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ομοιότητες με τη σύμβαση του 2000. Μύθο, χαρακτήρισε, ότι η απόφαση για την παραγγελία εξοπλιστικών ανήκει στον εκάστοτε υπουργό άμυνας. 

Υπάρχουν, συμπλήρωσε, το Συμβούλιο Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ όπου αποφασίζονται τελικά τα εξοπλιστικά προγράμματα.

"Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια όσον αφορά το πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν", υπογράμμισε ο πρώην υπουργός άμυνας.


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ