Σέρλοκ Χολμς και Δον Καμίλο σε αρχαία ελληνικά!

Ο Ισπανός καθηγητής ελληνικών, Χουάν Κοντέρχ αποφάσισε, έπειτα από συνεννόηση με ελληνικό εκδοτικό οίκο, να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με αποσπάσματα έργων, μεταφρασμένα στα αρχαία ελληνικά. 

Έτσι, δημοφιλείς ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δον Καμίλο, θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν στα αρχαία ελληνικά!

Ο Κοντέρχ, είναι καθηγητής ελληνικών στο Πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας, ενώ διδάσκει και έργα της κλασικής λογοτεχνίας.

Ο Χουάν Κοντέρχ έγινε ευρύτατα γνωστός στην Ελλάδα όταν δημιούργησε μια ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύει διεθνή ειδησεογραφία στα αρχαία ελληνικά. Σκοπός του είναι να επισημάνει ότι η γλώσσα αυτή κάθε άλλο παρά νεκρή είναι” εξήγησε, ο εκδότης Γιάννης Καραδέδος.

Ο ίδιος ήρθε σε επικοινωνία με τον καθηγητή και συμφώνησαν να εκδώσουν ένα βιβλίο στα αρχαία ελληνικά και τα αγγλικά προκειμένου να μεταφέρουν κλασσικά μυθιστορήματα στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Το γεγονός ότι ένας Ισπανός καθηγητής που εργάζεται στην Αγγλία, βάζει δύο μυθιστορηματικούς χαρακτήρες διαφορετικής καταγωγής να μιλούν αρχαία ελληνικά δημιουργεί μια σουρεαλιστική κατάσταση. 

Αυτή η σύλληψη, παρόλο που φαίνεται παράταιρη, εκφράζει την αγάπη του Κοντέρχ για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών αλλά και μια ικανοποίηση για την 'επιστροφή' της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το πουθενά” τόνισε ο κ. Καραδέδος.

Σύμφωνα με τον εκδότη, το βιβλίο αυτό ανήκει ήδη στα μπεστ σέλερ, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την προώθησή του στο εξωτερικό, δεδομένου ότι αφενός είναι δίγλωσσο, αφετέρου απευθύνεται σε σπουδαστές της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας παγκοσμίως.

ΔοΆλλωστε, οποιοσδήποτε μπορεί και μιλά την ελληνική γλώσσα μπορεί να παρακολουθήσει τη συνάντηση του με τον ΔονΚαμίλο με τον Σέρλοκ Χολμς, καθώς η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο καθηγητής είναι απλοποιημένη” πρόσθεσε.

Ο Χουάν Κοντέρχ έχει μια φοβερή αίσθηση του χιούμορ, έντονη δημιουργική διάθεση και μεράκι για οτιδήποτε κάνει. Εκφράζει μέσα από τη δουλειά του το διαχρονικό ενδιαφέρον για τις αρχαίες ελληνικές σπουδές και την αρχαία ελληνική γλώσσα που διδάσκεται σήμερα σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και καταφέρνει να επιβιώνει σε πείσμα των καιρών” ανέφερε ο Έλληνας εκδότης. 

http://www.cosmo.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ