ΑΡΤΑ: Όχι του Δ.Σ. Αρταίων στη κατάργηση του ΚΕΥΓ

Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της παραμονής του ΚΕΥΓ στην Άρτα αποφάσισε να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας μετά από τα (νέα) σενάρια περί κατάργησης του ΚΕΥΓ. 

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 ύστερα από την ενημέρωση που έγινε από πλευράς του Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη ο οποίος επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το ΚΕΥΓ Άρτας είναι ένα από τα 7 ΚΕΥΓ σε όλη τη χώρα που προβλέπεται να κλείσουν βάσει του σχεδιασμού από τα κεντρικά με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από το σταμάτημα της λειτουργίας τους.  

Ο κ. Παπαλέξης είπε ότι επικοινώνησε με τους βουλευτές του Νομού για να κλείσουν ραντεβού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εντός της εβδομάδας. Ο Δήμαρχος μαζί με τους βουλευτές θα μεταβούν στην Αθήνα για να δουν τον κ. Βενιζέλο και να του εκθέσουν το θέμα υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα παραμονής του ΚΕΥΓ στην Άρτα. 

Αναγκαιότητα η οποία εκφράστηκε και απ’ όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. με την υπενθύμιση ότι και στο παρελθόν ακούστηκαν πολλές φορές ανάλογα σενάρια τα οποία όμως δεν υλοποιήθηκαν μετά από παρέμβαση των τοπικών παραγόντων. 

Εκτιμήθηκε ότι η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. θα είναι οπωσδήποτε ενισχυτική στα χέρια του φορέων στις επαφές που θα έχουν στην Αθήνα. Με την απόφασή του το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. να εκδώσει ψήφισμα το οποίο θα σταλεί  προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στο οποίο θα τονίζεται ότι το Δ.Σ. είναι κάθετα αρνητικό στο ενδεχόμενο κατάργησης του ΚΕΥΓ, διεκδικώντας την παραμονή του στην Άρτα. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα: Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα, Υγειονομικού στην Άρτα, Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη και Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης