ΑΡΤΑ: Εγκρίθηκε μελέτη και τεύχη δημοπράτησης για 7ο Δημοτικό Σχολείο

Ομόφωνα έγινε από το Δ.Σ. Άρτας στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2011 η παραλαβή- έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας». 

Η Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας με την αριθ. 695/22-2-2011 απόφασή της ενέκρινε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας» Πρ/σμού 5.490.000 € στον Άξονα Προτεραιότητας «06-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». 

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με τελικό δικαιούχο τον Δήμο Αρταίων. Όπως είπε στην εισήγηση ο Δ/ντής ΤΥΔ κ. Τζαχρήστας, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας είχε εκπονήσει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και θα πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει πλέον την αρμοδιότητα ανέγερσης σχολικών κτιρίων να  εγκρίνει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου για να μπορέσει αυτό να δημοπρατηθεί. 

Το έργο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, θα δημοπρατηθεί άμεσα κι απ’ το Σεπτέμβριο θ’ αρχίσει να κατασκευάζεται ενώ τόνισε ότι θα είναι ένα πρωτοποριακό κτίριο για την εκπαίδευση. 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Παπαβασιλείου ανέφερε: «Είναι η πιο σημαντική στιγμή για μένα και πιστεύω και για όλο το Δ.Σ. γιατί ξεκινάμε με ένα έργο του ΕΣΠΑ το οποίο έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Τη στιγμή που συγχωνεύονται σχολικές μονάδες εδώ λοιπόν φτιάχνουμε ένα σχολείο σύγχρονο, βιοκλιματικό».

Ο κ. Παπαβασιλείου υπενθύμισε ότι το οικόπεδο αυτό αγοράστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας κι ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθεί από τώρα μέριμνα για την μεταφορά των μαθητών για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής, δηλαδή για τα επόμενα δύο έως τρία σχολικά έτη. 

Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης είπε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με τις μαθητικές κοινότητες, τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα στέγασης των μαθητών μέχρι την ανέγερση του νέου σχολείου, λύση η οποία να είναι αποδεκτή απ’ όλες τις πλευρές.

«Υπάρχουν δύο προτάσεις. Το πιο πιθανό είναι να πάνε στο κτίριο στις εργατικές κατοικίες. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αλλά προς τα κει οδηγούμαστε» είπε ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι «το έργο το παραλαμβάνουμε σαν μελέτη και θα το δημοπρατήσουμε άμεσα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης