Κοπή πίτας στο παράρτημα του ΚΑΠΗ στη Ράχη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Πέμπτη 24-02-2011 τα μέλη του παραρτήματος Άρτας του ΚΑΠΗ στη Ράχη, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Την πίτα έκοψε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου η οποία αντάλλαξε ευχές με τα μέλη ενώ συζήτησε μαζί τους για θέματα καλύτερης οργάνωσης του παραρτήματος. 

Σε δηλώσεις της η κυρία Βασιλάκη ανέφερε τα εξής: «Είμαστε σήμερα εδώ στη Ράχη Άρτας κοντά στους ανθρώπους της 3ης Ηλικίας, κυρίως γυναίκες, για να ενθαρρύνουμε τις εκδηλώσεις αυτές κοινωνικού χαρακτήρα προστασίας και αλληλεγγύης, που σκοπό έχουν την διέξοδο από το άγχος της καθημερινότητας, την πρόληψη των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων αυτής της ηλικίας. 

Σήμερα πέραν από τις καθιερωμένες ευχές με την κοπή της πίτας καθώς επίσης ευχές για την Τσικνοπέμπτη, συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματά τους. Τους παραχωρήθηκε ένας χώρος στο παλιό κοινοτικό Γραφείο ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι σε καλή κατάσταση και οπωσδήποτε πιο άνετος ώστε να πηγαίνουν όποτε θέλουν να πίνουν τον καφέ τους και να συζητούν. 

Οι επισκέπτριες υγείας του Γεν. κρατικού νοσοκομείου Άρτας θα επισκέπτονται τους ηλικιωμένους σε τακτά χρονικά διαστήματα (και τις ευχαριστούμε γι’ αυτό) και θα παίρνουν το σάκχαρο, την χοληστερίνη, την πίεση και θα τους βοηθούν στα όποια προβλήματα ιατρικά ή κοινωνικά προκύψουν. Δρομολογήσαμε κάποιες εκδηλώσεις - εκδρομές, μπάνια κ.ά. 

Εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ευαισθητοποιημένη σ’ αυτόν τον τομέα ενθαρρύνουμε αυτές τις εκδηλώσεις. Θα είμαστε δίπλα τους για να τους ενισχύσουμε στο μέτρο του δυνατού και υλικά και ηθικά και θα συμβάλλουμε στην καλύτερη οργάνωσή τους γιατί πραγματικά το αξίζουν».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης