Ωμή βία στη Λιβύη μετά το διάγγελμα Καντάφι

Το τέλος της προσευχής της Παρασκευής έφερε νέα επεισόδια ωμής βίας στη Λιβύη. Οι δυνάμεις της τάξης στην Τρίπολη άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Στην περιοχή Τζανζούρ της Τρίπολης, οι βιαιότητες κόστισαν τη ζωή σε πέντε διαδηλωτές σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη την Τρίπολη.

«Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα», δήλωσε κάτοικος της συνοικίας αυτής.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες σε άλλες συνοικίες των ανατολικών προαστίων της Τρίπολης, όπως το Μπεν Άσουρ και Φάσλουμ, κάνουν λόγο για «σφοδρά πυρά κατά όλων αυτών που βρίσκονται στο δρόμο».



Παράλληλα, η πόλη Μιζουράτα, τρίτη μεγαλύτερη της χώρας η οποία βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, έχει εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς του καθεστώτος του Καντάφι, όμως από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μία αεροπορική βάση κοντά στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης.

Η Μιζουράτα «απελευθερώθηκε από τους επαναστάτες της 17ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο ίδιος κάτοικος αναφερόμενος στην «Ημέρα οργής». 

Σύμφωνα με αυτόν τον κάτοικο βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των «μουτζαχεντίν και του τάγματος Χάμζα το οποίο αποτελείται από περίπου 500 άνδρες που έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση» περίπου 4 χιλιόμετρα έξω από τη Μιζουράτα. «Υπήρξαν περίπου 30 μάρτυρες ανάμεσα στους πολεμιστές μας», όμως «οι μουτζαχεντίν θα εξαπολύσουν νέα επίθεση εναντίον της βάσης».
Πρόσθεσε εξάλλου ότι χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν μέσα στην ημέρα στις κηδείες των «μαρτύρων».

Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Μιζουράτα ανάμεσα σε οπαδούς του καθεστώτος του Καντάφι «με την υποστήριξη αφρικανών μισθοφόρων» και των διαδηλωτών.



Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Λιβύης προσφέρει στους πολίτες «επιδόματα» μετρητών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πληρωμές φτάνουν τα 800 δολάρια ανά οικογένεια για δύο μήνες, ώστε να αντισταθμιστεί η αύξηση των τιμών των τροφίμων πρώτης ανάγκης.
Πάντως, ο κλοιός στενεύει για τον Μουαμάρ Καντάφι, καθώς από οι πόλεις που βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών από τα ανατολικά γίνονται συνεχώς περισσότερες και πλησιάζουν την πρωτεύουσα Τρίπολη.

http://www.newsbomb.gr/
 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης