Γερμανοί στο Κομμένο...

Το Κομμένο επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η πρόξενος της Γερμανίας στην Ηγουμενίτσα κυρία Kerstin Lohr συνοδευόμενη από στελέχη γερμανικών εταιρειών, προκειμένου να συζητήσει με το δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη και το τοπικό συμβούλιο του Κομμένου θέματα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «Να ζεις τη Δημοκρατία στην Ευρώπη - προώθηση και ανάπτυξη καινούργιων κινήτρων εκμάθησης και μελλοντικών προοπτικών για νεαρά άτομα κλπ.».

Η ενότητα 4 του προγράμματος έχει ως κύριο αντικείμενο τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του νεκροταφείου Κομμένου στην είσοδο του χωριού. Το σχέδιο επεξεργάστηκε ο Γερμανός αρχιτεχνίτης κατασκευαστής κήπων κ. Ηans Hitzler, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της πρώην κοινότητας Κομμένου Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο κ. Ηans Hitzler πληρέστερα και να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες σε σχέση με το χώρο και τις ιδιαιτερότητές του.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από γερμανικούς πόρους, πρόκειται να αναλάβει ομάδα δεκαπέντε περίπου μαθητών Γερμανικής Σχολής, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε μέρες το μήνα Μάη στην περιοχή. 




Στη συνάντηση και συζήτηση έλαβαν μέρος, πλην του δημάρχου Στάθη Γιαννούλη, οι αντιδήμαρχοι Κοσμάς Βούλγαρης και Θεόδωρος Δρίβας και το Τοπικό Συμβούλιο Κομμένου, με τον πρόεδρό του Δημήτρη Δήμο και το μέλος Ηλία Λάμπρη.

Μετά το τέλος της συζήτησης, η ομάδα των Γερμανών και των τοπικών παραγόντων μετέβη στην Κόπραινα και επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε σχετικά με τα εκθέματα των μουσείων και τις δράσεις που αναλαμβάνει το Κέντρο από το διευθυντή του Γιάννη Πλούμη και το προσωπικό των εκπαιδευτικών που το στελεχώνουν.



www.ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ