Απόψε εκλέγεται ο «Συμπαραστάτης του Δημότη»


Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων και ώρα 7.30μ.μ., το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης είναι η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης. Μέχρι το μεσημέρι στην γραμματεία του Δ.Σ. είχαν κατατεθεί έντεκα (11) υποψηφιότητες και συγκεκριμένα:  

Αθανασούλας Γεώργιος, Βίτσιος Χρήστος, Γκολομάζος Νικόλαος, Καραγιώργος Παναγιώτης, Καραπέτσης Οδυσσέας, Μαργώνη Αλεξάνδρα, Μητσαράς Άγγελος, Μπαλατσούκα Ντίνα, Νάκας Ιωάννης (ταξ/χος ε.α.), Στράτη-Βάντζου Αλεξάνδρα, Χαμπίπης Δημήτριος. 

Δυνατότητα κατάθεσης υποψηφιοτήτων σύμφωνα με τον Ν.3852/2010, υπάρχει έως και την έναρξη του Δ.Σ., σήμερα Παρασκευή και ώρα 7.30μ.μ. Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ύστερα από μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί την Δημοτική περίοδο, λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν πρόκειται για υπάλληλο του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και πάσης φύσεως ΝΠΙΔ, του χορηγείται υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας του(άρθρο 93 ν. 3852/2010).

Η σύνθεση της φώτο της ανάρτησης είναι από το μπλοκ "ΚΕΝΤΡΙ"

Σχόλια

  1. Η θέση αυτή απαιτεί, το πρόσωπο που θα την καθέξει να έχει πλείονα προσόντα. Να γνωρίζει τη νομική επιστήμη καί τη δημόσια Διοίκηση. Να έχει εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία καί να μπορεί να προτείνει λύσεις με σοβαρότητα καί δυνατότητα να εφαρμοσθούν. Να απολαύει του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας καί να μην είναι δέσμιο κομματικής τοποθέτησης. Ο κ. Αντώνης Κολιάτσος, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Άρτας αλλά καί στον αθηναϊκό, ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το θέμα. Εκ των υποβαλλόντων υποψηφιότητα ατόμων, έχει κάποιο τα αναγκαία προσόντα; Θεωρώ πως θα ήταν ωφέλιμο γιά την ενημέρωσή μας να αναφέρετε καί την ιδιότητα ενός εκάστου των αναφερομένων, που διεκδικούν τη θέση. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης