Η Κρήτη στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας

 

Με στόχο τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης

 

Η ημερίδα για την «Ψηφιακή Στρατηγική Κρήτη 2020 - η Κρήτη στο προσκήνιο» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Καλεσμένοι στην ημερίδα και βασικοί ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων o Παντελής Τζωρτζάκης, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Νέων Τεχνολογιών, ο γ.γ. Επικοινωνιών και Δικτύων, Σωκράτης Κάτσικας, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Στέφανος Γκρίτζαλης.

Στην ομιλία του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει βάλει στόχο το 2020 να αποτελέσει Περιφέρεια Πρότυπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και καινοτομιών.

Βασιζόμενοι στις ανάγκες και προτάσεις των τοπικών φορέων και λαμβάνοντας υπόψη συναφείς ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, όπως την «Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη» και τη «Διακήρυξη της Γρανάδας», όπως τόνισε, «το σχέδιό μας έχει τον τίτλο "Κρήτη Ψηφιακή Στρατηγική 2020 - η Κρήτη στο προσκήνιο”».

«Ο στόχος του σχεδίου είναι να αξιοποιήσει προηγμένες ηλεκτρονικές εφαρμογές και το Διαδίκτυο του μέλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Η Ψηφιακή Στρατηγική θα αναπτυχθεί οριζόντια σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της Κρήτης, όπως ο τουρισμός, πολιτισμός, αγροτική παραγωγή, περιβάλλον, ενέργεια.

Η τεχνολογία θα αποτελέσει το εργαλείο αλλά και τη μέθοδο για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή του πολίτη, στον τομέα των συναλλαγών του με τους Δήμους και την Περιφέρεια, να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στο εξωτερικό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την υιοθέτηση καινοτομιών που θα μας φέρουν μπροστά από τον εσωτερικό αλλά και διεθνή ανταγωνισμό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

O σύμβουλος του πρωθυπουργού, Παντελής Τζωρτζάκης, μιλώντας στο γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω η ψηφιακή σύγκλιση της Κρήτης έτσι ώστε να βοηθηθούν περισσότερο οι παραγωγικοί τομείς του νησιού για να μπορέσουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο διεθνή ανταγωνισμό.

«Έχουν γίνει βήματα, δυστυχώς, σε επίπεδο χώρας, είμαστε ουραγοί στην Ε.Ε. και χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Παράδειγμα, μια έκθεση που έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από μερικές ημέρες μας χαρακτήρισε τελευταία χώρα της Ευρώπης στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 


Άρα, χρειαζόμαστε σημαντική δουλειά αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο που αν μπορέσουμε και το υλοποιήσουμε θα μας πάει αρκετά βήματα μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο και διεμήνυσε ότι πρέπει να δούμε αισιόδοξα το μέλλον ενεργοποιώντας κάθε παραγωγική δύναμη του νησιού για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη μέρα.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης