Κοινωνικό ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Ιωαννιτών

Συνεχείς συνεργασίες για την δημιουργία και την ανάπτυξη νέων δομών είχε το τελευταίο διήμερο ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φίλιππας Τσουμάνης.Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου. 

Στην συνάντηση αυτή, συζητήθηκε και επήλθε η πρώτη συμφωνία για την ίδρυση και τη λειτουργία ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους συμπολίτες. 

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που θα δώσει διέξοδο σε δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο για οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη χρειαστούν. Γνωρίζουμε ότι η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη και υποχρέωσή μας είναι να ανακουφίσει με όποιον τρόπο μπορούμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Φίλιππας Τσουμάνης.

Ο Δήμος θα απευθυνθεί εγγράφως στον Ιατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου προκειμένου να συμβάλλουν στην στελέχωση και την λειτουργία του ιατρείου, ενώ στόχος είναι στην ίδια πρωτοβουλία να συμμετάσχουν εθελοντικά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος.

Ο υπεύθυνος του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναπτύσσει σε τοπικό επίπεδο πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, τις οποίες ο Δήμος θα στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης