Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι ‘’Ελβετικές’’ καταθέσεις

Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από όσους έχουν "βγάλει" αδήλωτα λεφτά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία.

Δεν είναι μόνο η δήλωση του πρώην στελέχους της Julius Baer σήμερα στα "ΝΕΑ" με την οποία κάνει γνωστό ότι θα μπορούσε να συνεργασθεί με τις ελληνικές αρχές, για να τις δώσει ονόματα και διευθύνσεις αναλόγων περιπτώσεων.


Είναι και οι έρευνες του Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), προς την ίδια κατεύθυνση, που προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως τουλάχιστον διαρρέεται από την Χαμοστέρνας.

Και αυτές οι έρευνες έχουν βασισθεί ως επί το πλείστον σε ένα CD με ονόματα πελατών ελβετικής τράπεζας, το οποίο προμηθεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών από έτερο τραπεζικό στέλεχος το οποίο "αυτομόλησε" πριν από 2 χρόνια.

Οι διασταυρώσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταθέσεις που αναφέρονται στο δίσκο έχουν δηλωθεί στην εφορία και στα πόθεν έσχες οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους και όπως λέγεται το αποτέλεσμα θα είναι ουσιαστικό.

Ας σημειωθεί ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς ο κίνδυνος ενός λάθους θα απειλήσει να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την προσπάθεια.

Γι αυτό και όπως εξηγείται, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, αλλά φαίνεται να χρονοτριβεί.

Πηγή: newscode.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης