Δεν αναχώρησε η πτήση από Κάιρο για Αθήνα

Αγωνία για τους Έλληνες που μένουν στην Αίγυπτο

 

Εμπλοκή στη διαδικασία επιστροφής των Ελλήνων που διαμένουν στην Αίγυπτο. 
 
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, το αεροσκάφος της Egypt Air (πτήση MS 747), που ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:30, δεν έχει καν αναχωρήσει από το Κάιρο. 
 
Ο λόγος είναι ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσεγγίσει το αεροδρόμιο του Καΐρου, δεδομένης της εκρηκτικής κατάστασης, αλλά και των συγκεντρώσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Με τη συγκεκριμένη πτήση επρόκειτο να φτάσουν στη χώρα μας ορισμένοι Έλληνες, που εργάζονται και μένουν στην Αύγυπτο.

Μέσα στην ημέρα, αναμένονται άλλες δύο πτήσεις από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα, που θα μεταφέρουν ομογενείς. Η πρώτη είναι της Aegean και αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:35 και η δεύτερη της Ολυμπιακής και αναμένεται στις 10:50.

Και αυτές οι δύο πτήσεις πιθανότατα θα φτάσουν με πολύωρη καθυστέρηση, εάν δεν ακυρωθούν τελικά.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο επαναπατρισμού των Ελλήνων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο στρατιωτικά C-130 προκειμένου να τους παραλάβουν, εφόσον η επιχείρηση μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Ήδη, 165 συνολικά συμπατριώτες μας έχουν υποβάλλει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης