ΚΕΡΚΥΡΑ: Άνοιξε ο δρόμος στο Κοκκίνι

Άνοιξε χθες το απόγευμα μερικώς ο δρόμος από το Κοκκίνι στο Λιβάδι Ρόπα προς την Παλαιοκαστρίτσα, τον οποίο είχε καταλάβει από το πρωί ομάδα κατοίκων των χωριών της περιοχής μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με αθίγγανους τα ξημερώματα.


Πάντως, το μπλόκο των κατοίκων παραμένει στην περιοχή και εμποδίζει κατά διαστήματα τη διέλευση οχημάτων, «ελέγχοντας» ποιος διέρχεται από την περιοχή.

Η έκρυθμη κατάσταση προκλήθηκε μετά από τις συνεχείς κλοπές από –όπως καταγγέλλουν- μικρή ομάδα αθιγγάνων που δεν ξεπερνούν τα 10 – 15 άτομα και που έχουν δυναμιτίσει τις σχέσεις των κατοίκων των χωριών της περιοχής με τους κάτοικους του καταυλισμού των Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα με τελευταίο επεισόδιο την προσπάθεια κλοπής μοτοσικλέτας από σπίτι παρακείμενο στο πρατήριο υγρών καυσίμων στη διασταύρωση του Κοκκινίου.

Από την άλλη πλευρά, την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο στις τοπικές αυτοδιοικητικές και αστυνομικές αρχές όσο και προς τους κάτοικους των γειτονικών χωριών, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των Ρομά που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων την «πληρώνουν» όλοι οι αθίγγανοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οικογενειάρχες, σκληρά εργαζόμενοι και διατηρούν άριστες σχέσεις με τους γείτονές τους.

Μάλιστα, εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν έχουν συλληφθεί αυτοί που επιδεικνύουν την παραβατική συμπεριφορά και καλούν την Αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τους παραβάτες του νόμου οδηγώντας τους στη φυλακή. Καλούν το διευθυντή της Αστυνομίας να προσέλθει στο χώρο του καταυλισμού και να προστατέψει και τους ίδιους, ενώ απειλούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δήμο και την Περιφέρεια απαιτώντας ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους Κερκυραίους πολίτες, τόσο στις υποχρεώσεις όσο και στα δικαιώματα.

Ας σημειωθεί ότι αθίγγανοι δέχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, τον προπηλακισμό από κατοίκους των γύρω χωριών όταν επιχείρησαν να μετακινηθούν με τα οχήματά τους εκτός του καταυλισμού σήμερα, από το πρωί ενώ έστησαν για μερικές ώρες δικό τους μπλόκο καίγοντας παλαιά αυτοκίνητα που είχαν συλλέξει για παλιοσίδερα.

Κάτοικοι του Κοκκινίου, του Αγίου Ιωάννη και των γύρω χωριών παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρις ότου οι τοπικές αρχές και, κυρίως, η ΕΛΑΣ, αστυνομεύσει την περιοχή με συνεχή παρουσία περιπολιών ώστε να αποτρέπονται τα καθημερινά φαινόμενα κλοπών, αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας στην ευθεία του Λιβαδιού Ρόπα και τις προκλήσεις από μερίδα αθίγγανων.

www.corfupress.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης