Επιχείρηση διαφυγής από τη φλεγόμενη Αίγυπτο

Αναχωρούν αύριο στις 9 το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, τρία μεταγωγικά C-130 για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα όσοι 'Ελληνες θέλουν να επαναπατριστούν.


Την επιχείρηση επαναπατρισμού θα συντονίσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους που θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και συντονισμός για την ασφαλή μετάβασή μας στην Αίγυπτο και τον άρτιο επαναπατρισμό των 200 Ελλήνων», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης μιλώντας στο newsbomb.gr. 

Ο κ. Δόλλης έκανε γνωστό, πως τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και αύριο να αποφασιστεί σε ποιο από τα δυο αεροδρόμια της αιγυπτιακής πόλης θα προσγειωθούν τα Ελληνικά αεροσκάφη.
«Το επιχειρησιακό κομμάτι είναι καλύτερα να το αφήσουμε στους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά. Τα αεροσκάφη με τους επαναπατρισθέντες αναμένονται στην Αθήνα αύριο το απόγευμα.

Ο υφυπουργός ανέφερε, πως υπάρχει λίστα επιβατών για τους Έλληνες που θα επιστρέψουν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στα αεροσκάφη να επιβιβαστούν και  υπήκοοι άλλων χωρών, που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο.

Σημείωσε, επίσης, πως μέχρι στιγμής κανένας Έλληνας από το Κάιρο δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να επαναπατρισθεί.

Ο κ. Δόλλης, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές κοινότητες στην Αίγυπτο, υπογράμμισε, πως η κατάσταση σήμερα είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.
 
http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ