ΠΗΓΕΣ: Συμπαράσταση για τη "σήραγγα Τυμπάνου"

Προς Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: Έργο πρώτης προτεραιότητας για να ενωθεί η Άρτα με την Καρδίτσα

Εδώ πάνω δεν φτάνουν πολλοί. Σταματούν στη γειτονική λίμνη Πλαστήρα, μαγεμένοι από τη λάμψη του νερού και τις παροχές των πολυτελών καταλυμάτων, αδιαφορώντας για τον μαγευτικό μικρόκοσμο των δεκάδων οικισμών της Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας.

Για να φτάσετε στα χωριά της Δυτικής Αργιθέας θα πρέπει να διασχίσετε το διάσελο του Τυμπάνου. Λόγω του μεγάλου υψομέτρου (1.750 μ.) και του χιονιού, τους χειμερινούς μήνες δημιουργείται πάγος που δυσκολεύει πολύ το πέρασμά του.

(Προσέξτε την διπλανή φωτο ότι ο δρόμος είναι πάνω από τα σύννεφα)

Έτσι πριν από λίγες μέρες με δημόσια επιστολή τους η αδελφότητα των Πηγιωτών Άρτας, συγχαίρει τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την εκλογή του και ταυτόχρονα ζητά την συστράτευσή του σε ένα έργο που θα πρέπει να προχωρήσει κατά την διάρκεια της θητείας του και δεν είναι άλλο από την "διάνοιξη σήραγγας Τυμπάνου".

Την επιστολή τους την κοινοποιούν στον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη, στην Περιφέρεια Ηπείρου, στους Αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας και Άρτας, στους Νομάρχες Καρδίτσας και Άρτας και στους Δήμους Μουζακίου, Αργιθέας και Γ. Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

Με τις ειλικρινείς ευχές μας για μια δημιουργική θητεία στον νέο Καλλικρατικο θεσμό του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και καλωσορίζοντας σας στη θέση που αναλαμβάνετε ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με εκείνες των απανταχού Αργιθεατων και Ραδοβιζινων, του Δημάρχου ΑΡΓΙΘΕΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΝΑΒΟΥ, του Δημάρχου Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΙΚΑ φορέων και συλλόγων περιοχής και των προσφάτων υπομνημάτων του Δικηγόρου -Λαογράφου κ. ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για να σας υπενθυμίσουμε ένα έργο προτεραιότητας που πρέπει να προωθήσετε ανάμεσα στα άλλα.

Αυτό της κατασκευής της ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΥΜΠΑΝΟΥ στην ορεινή και δυσπρόσιτη ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,μηκους 1.450 εως 1.700 μέτρων

Επιτέλους δεν αντέχουμε άλλο να μετράμε θύματα κάθε χειμώνα. Είναι το ελάχιστο χρέος που έχει να εκπληρώσει η πολιτεία στην ξεχασμένη Ελλάδα της ορεινής Αργιθεας και της Άρτας.

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ,ανεκπλήρωτο όνειρο γενεών, ας είναι φόρος τιμής στους σαράντα τρεις [43] νεκρούς χάθηκαν στη Ράχη του, μόνο τα τελευταία χρόνια. Είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει άμεσα. Άλλωστε με τα σημερινά μέσα η διάνοιξη της είναι ευκολότατη. Δεν έχει κανένα νόημα ο σχεδιασμός ανάπτυξης της περιοχής αν πρώτα δεν γίνει αυτό το έργο.

Δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας ότι στο τέλος της θητείας σας θα κάνετε τα εγκαίνια της και θα σας μακαρίζουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ,αλλά και αυτοί που θα διέρχονται δια μέσου της επαρχιακής οδού ΑΡΤΑΣ – ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που έχει χαρακτηρίσει ως δρομο εθνικής σημασίας με απόφαση Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Άλλωστε ας είναι ένα αντισταθμιστικό όφελος για την επιβάρυνση της περιοχής από το έργο της εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ προς την ΘΕΣΣΑΛΙΑ, που θα αλλάξει το χάρτη της περιοχής. Υλοποιήστε την ποιο συμφέρουσα και ασφαλή μελέτη πέρα από τοπικιστικές μικροαντιληψεις περί στρατηγικών συμφερόντων όμορων νομών που πιθανολογούμε ότι αποτελούν τροχοπέδη του εργου για δεκαετίες.

Σημειωτέον ότι η αρχική μελέτη ξεκίνησε το 1998 ανατέθηκε εκ νέου το 2004 και ακόμη εκκρεμεί. Είναι συμφέρον της ΗΠΕΙΡΟΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΚΗΣ κοινωνίας η κατασκευή της αφού θα είναι σημαντικός και ασφαλής κρίκος διασύνδεσης των περιοχών μας εφάμιλλος της σήραγγας ΜΕΤΣΟΒΟΥ[παράκαμψη ΚΑΤΑΡΑΣ] Ξεκινήστε άμεσα την υλοποίηση του έργου και να είστε βέβαιος ότι θα γραφτείτε στην ιστορία του τόπου μας

Για το μεγάλο αυτό θέμα καλούμε σε συστρατευση την Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ τους Αντιπεριφερειαρχες ΑΡΤΑΣ- ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, καθώς και όλων των φορέων της περιοχής μας ώστε να πειστεί η κεντρική διοίκηση για την αναγκαιότητα και του επείγοντος του έργου

Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε άλλα θύματα στον στοιχειωμένο ΤΥΜΠΑΝΟ. -Όποιος δεν τον πέρασε χειμώνα δεν μπορεί ούτε στο όνειρο του να φανταστεί την τρομακτική εμπειρία διέλευση του.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ Η. ΦΩΤΟΣ

Πηγή: http://www.karditsalive.net/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ