"Βούλιαξε" το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Η κατάργηση της βίζας εισόδου άλλαξε τα δεδομένα

 

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, καθώς κατά χιλιάδες οι Αλβανοί ταξιδεύουν για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους.

Μόνο που η κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων Αλβανίας για τουριστικούς και επιχειρηματικούς λόγους, που ισχύει από τις 17 Δεκεμβρίου, έχει αλλάξει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των πολιτών της γειτονικής χώρας.

Για πρώτη φορά οι Αλβανοί πολίτες επισκέφτηκαν μαζικά την Ελλάδα και έκαναν τα Χριστούγεννα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που είναι οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας. «Είχαμε συνηθίσει πριν από τις γιορτές η έξοδος από τη χώρα μας να είναι μαζική και η είσοδος σχεδόν μηδενική, καθώς χιλιάδες μετανάστες πήγαιναν στην πατρίδα τους για τις γιορτές.

Φέτος η είσοδος και η έξοδος ήταν μοιρασμένη, δεδομένου ότι πολλοί Αλβανοί ήρθαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ηλικιωμένους, γονείς των οικονομικών μεταναστών, αλλά και ολόκληρες οικογένειες που επισκέπτονται συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, Βασίλης Μπουλγούρης. Σύμφωνα με τον ίδιο ολόκληρη την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, πέρασαν προς Αλβανία και προς Ελλάδα χιλιάδες επιβατικά αυτοκίνητα και εκατοντάδες λεωφορεία μεταφέροντας περί τις 100.000.

Νέο κύμα ταξιδιωτών αναμένεται από την Τετάρτη για την Πρωτοχρονιά, το οποίο θα κορυφωθεί τη Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πηγή: e-ptolemaios.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ