ΡΩΜΗ: Εξουδετερώθηκε ο φάκελος-βόμβα στη πρεσβεία

Δεν περιείχαν εκρηκτικά τα υπόλοιπα δέματα

 

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε πριν λίγο ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος που εστάλη το πρωί στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και κινητοποίησε τις αρχές σε Ιταλία και Ελλάδα.

Το δέμα περιείχε μία μαύρη θήκη CD και άσπρη σκόνη, όπως ανέφερε ο οδηγός του Έλληνα πρέσβη, ο οποίος και επιχείρησε να ανοίξει το φάκελο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση πριν λίγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχαν σταλεί οδηγίες προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στην Ιταλία για τη λήψη αυστηρών μέτρων ελέγχου της εισερχόμενης αλληλογραφίας.

«Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί ύποπτο δέμα στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη και ειδοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ιταλικές αρχές. Το κτήριο της Πρεσβείας εκκενώθηκε και το προσωπικό δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Τον χειρισμό της υπόθεσης έχει αναλάβει η ιταλική αστυνομία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα ύποπτα δέματα που εντοπίστηκαν σήμερα στις πρεσβείες της Βενεζουέλας, της Δανίας και του Μονακό στην ιταλική πρωτεύουσα δεν περιείχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) ανέλαβε την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξερράγησαν και τραυμάτισαν δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης