ΚΕΡΚΥΡΑ: Σημαντική επιτυχία του Λιμενικού

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε το Λιμενικό Σώμα της Κέρκυρας, καθώς σήμερα το πρωί αρχικά, και το μεσημέρι στη συνέχεια, προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντοπίσαν στην περιοχή Αλυκών Ποταμού δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα,
το ένα εκ των οποίων μετέφερε σε τρέιλερ μία πολυεστερική λέμβο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με εξωλέμβιο κινητήρα.

Εν συνεχεία, εξακολούθησαν την διακριτική παρακολούθηση, έως ότου τα προαναφερόμενα οχήματα έφθασαν στο λιμάνι του Σιδαρίου, όπου, από τους συνολικά έξι επιβαίνοντες των οχημάτων, πραγματοποιήθηκε καθέλκυση και δοκιμαστικός πλους της λέμβου καθώς και πρόσδεση της στο λιμάνι.

Ακολούθως τα δύο οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ωστόσο το προσωπικό του Λ.Σ. παρέμεινε στο σημείο επιτηρώντας τη λέμβο.

Τη Δευτέρα η επιχείρηση διακίνησης 12 παράνομων μεταναστών
Έως ότου τη Δευτέρα το πρωί εμφανίστηκε στο λιμάνι Σιδαρίου το ένα από τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό έναν 41χρονο και συνοδηγό έναν 30χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι μετέφεραν δώδεκα (12) παράνομους μετανάστες, επιβιβάζοντάς τους στη λέμβο.

Άμεσα το προσωπικό του Κ. Λ. Κέρκυρας προέβη στη σύλληψη του οδηγού και του συνοδηγού του οχήματος ενώ η λέμβος, η οποία είχε αποπλεύσει, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Δράστη και νήσου Οθωνών από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησε η σύλληψη των δώδεκα παράνομων μεταναστών καθώς και του 44χρονου αλλοδαπού χειριστή της λέμβου.

Έπιασαν και τους υπόλοιπους
Στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, συνελήφθησαν και ο 26χρονος οδηγός του οχήματος, που μετέφερε την πολυεστερική λέμβο και αργότερα ένας 35χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της λέμβου, ενώ αναζητείται ο δεύτερος.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η πολυεστερική λέμβος, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.


CorfuPress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ