Γέφυρα ΓΚΟΛΦΑΡΙ: Μπορεί να γίνει σε 6 μήνες

...«Οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βουλγαρελίου του Νομού Άρτας μετακινούνται προς και από αυτό με κίνδυνο της ζωής τους, μέσω ακατάλληλων δρόμων»...

Μέσα σε έξι μήνες μπορεί να γίνει γέφυρα στο Γκολφάρι . Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Μυροφύλλου κ. Γιώργο Ράπτη εφόσον το έργο δημοπρατηθεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος .


Σε διάστημα μόλις έξι μηνών μπορεί να κατασκευαστεί νέα γέφυρα στο Γκολφάρι που κατέρρευσε τον περασμένο Νοέμβριο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της ορμής των νερών του Αχελώου.
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο της κοινότητας Μυροφύλλου (εικονίζεται στη 2η φωτο) ο οποίος θα παραμείνει από 1 Ιανουαρίου πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο διευρυμένο δήμο Πύλης κ. Γιώργο Ράπτη, τρεις μηχανικοί εξειδικευμένοι στην κατασκευή γεφυρών, επισκέφθηκαν κατόπιν πρόσκλησής του, το σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα στο Γκολφάρι και συνέταξαν προμελέτη, σύμφωνα με την οποία σε διάστημα μόλις έξι μηνών μπορεί να αποπερατωθεί μία νέα, σύγχρονη και ασφαλή γέφυρα που θα συνδέει την περιοχή, το Νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία, με το Νομό Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Ράπτης έθεσε τη συγκεκριμένη προμελέτη, υπόψη του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Μαγκριώτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην τελετή εγκαινίων της σήραγγας Γκρόπας. Ζήτησε το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου του, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος προκειμένου να εκταμιευθούν άμεσα τα κονδύλια και να κατασκευαστεί το έργο μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο κ. Ράπτης υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας έργο μιας και η κοινότητα Μυροφύλλου, παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι εναλλακτικές συνδέσεις μέσω των οποίων διεξάγονται σήμερα οι συγκοινωνίες, είναι δυσπρόσιτες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των διερχόμενων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μυροφύλλου ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βουλγαρελίου του Νομού Άρτας μετακινούνται προς και από αυτό με κίνδυνο της ζωής τους, μέσω ακατάλληλων δρόμων».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι καθημερινά, πριν τα αυτοκίνητα που τους μεταφέρουν στο σχολείο, προπορεύεται μηχάνημα της κοινότητας Μυροφύλλου για τον καθαρισμό του οδοστρώματος από βράχους και χώματα που πέφτουν σ’ αυτό σχεδόν σε καθημερινή βάση!

Η ΕΡΕΥΝΑ

Το θέμα το εντοπίσαμε στο μπλοκ "ΚΑΠΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ" και αντιγράφουμε το υστερόγραφό του:  

Υ.Γ. Εγώ να πω μόνο ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Κο Ράπτη γιατί κάνει ενέργειες που άλλοι ούτε καν θα σκεπτόταν , όπως η πρόσκληση τριών μηχανικών από την κοινότητα Μυροφύλλου , χωρίς να περιμένει την νομαρχία ή το "καίω κάρβουνα " κράτος για μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας .

Άλλοι θα περιμένανε το Άγιο πνεύμα των ημερών να φέρει καμιά , και αν γινόταν να την πραγματοποιήσει κιόλας χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους καλά θα ήταν .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης