ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: Δημοπρατείται το 2ο Δημοτικό σχολείο

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων και Μελετών, στην οποία προέδρευσε ο αρμόδιος Αντινομάρχης κος Δημήτρης Κώστας, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και έγινε κατάρτιση διακήρυξης δημοπρασίας του έργου «Ανέγερση 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας» συνολικού προϋπολογισμού 2.600.000 €.


Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της Εκπαιδευτικής Κοινότητας Φιλιππιάδας, στο οποίο δίνεται η καλύτερη λύση αφού μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, οι μικροί μαθητές θα φοιτούν πλέον σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών Διδακτήριο, με άνετες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ.

Ο Νομάρχης Πρέβεζας κος Βασίλης Ιωάννου συνοδευόμενος από τον κ. Δημήτρη Κώστα, τους αρμόδιους μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, επισκέφτηκαν το παλιό σχολείο στο οποίο φοιτούν τώρα οι μαθητές, συναντήθηκε με τον Δ/ντη κ. Χρήστο Αποστόλου και εκπαιδευτικούς και παρουσία εκπροσώπων των γονέων και των μαθητών μετέφερε τα "χαρμόσυνα νέα".

Ο κος Ιωάννου στο σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και τους μηχανικούς για την άριστη μελέτη που εκπόνησαν, αλλά και για όλη την διαδικασία προετοιμασίας, ένταξης και χρηματοδότησης του έργου και τους κάλεσε να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην επίβλεψη κατασκευής του. Ευχαρίστησε παράλληλα τόσο τον Αντινομάρχη κ. Δημήτρη Κώστα όσο και τον Αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Αναγνώστου και δήλωσε ότι χωρίς την στήριξη τους δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση αυτού του μεγάλου στόχου.

Τέλος ζήτησε από τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αναζητήσουν, σε συνεργασία με τον Δήμο, εναλλακτικές λύσεις για την προσωρινή στέγαση των μαθητών μέχρι την παράδοση του νέου σχολείου.

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της Εκ/κης Κοινότητας της Φιλ/δας. Μπορεί να υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στον αρχικό μας σχεδιασμό, αυτό όμως δεν οφείλεται, ούτε σε ολιγωρία ,ούτε σε παραλείψεις. Έχει να κάνει με το γεγονός της τροποποίησης της μελέτης και του προϋπολογισμού, προκειμένου το κτίριο να γίνει πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που θέτει το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί το τελευταίο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αφορά σχολείο και μάλιστα σε μία περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχολική στέγη.

Στον τομέα των σχολικών κτιρίων νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το τεράστιο έργο μας αφού κατά την διάρκεια της θητείας μας, με σωστή προετοιμασία και διεκδίκηση, κατασκευάστηκαν 15 νέα σχολικά κτίρια και πραγματοποιήθηκαν επεκτάσεις και μεγάλου εύρους επισκευές τουλάχιστον σε 60 άλλα σχολεία συνολικής δαπάνης 45 περίπου εκατομμυρίων €.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε, ότι είμαστε από τους πρώτους νομούς στη χώρα, που ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό έργο απομάκρυνσης, του επικίνδυνου για την υγεία των μαθητών, αμίαντου από όλα τα σχολικά κτίρια και διαθέτουν πλέον πιστοποιητικό "καθαριότητας" ».
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι Δήμοι, στους οποίους περνά πλέον αποκλειστικά η αρμοδιότητα των σχολικών υποδομών να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το δημιουργικό μας έργο»

http://www.ioannina24.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ