Ο κόσμος υποδέχεται το 2011

Το 2011 υποδέχτηκαν πρώτοι στον κόσμο οι κάτοικοι του Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Οι εορτασμοί υποδοχής της δεύτερης δεκαετίας της χιλιετηρίδας ήταν οι εντυπωσιακότεροι από τους αντίστοιχους του Μιλένιουμ.

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην κορυφή του Sky Tower, του πιο ψηλού κτηρίου της Νέας Ζηλανδίας.

Προστέθηκαν καινούργιες φώτο 



Δεύτεροι είναι οι Αυστραλοί. Υποδέχονται το Νέο Έτος με τη μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων στον κόσμο. Η διάσημη Όπερα του Σίδνεϊ φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή υπό το χρωματιστό φως των χιλιάδων βεγγαλικών.

Το Σίδνεϊ να είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στην οποία άνοιξαν οι σαμπάνιες για την αλλαγή της χρονιάς με τον κόσμο να αψηφά τις πλημμύρες και τον καύσωνα που πλήττουν την Ωκεανία.



Οι πρώτοι που άφησαν ήδη το 2010 είναι οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού που γύρισε τη σελίδα του 2010 στις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Τα πολύ θρησκευόμενα 6.000 μέλη αυτής της νησιωτικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες.

Πιο εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, έστω κι αν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς αναστατώθηκαν από τις χωρίς προηγούμενο πλημμύρες που σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της αυστραλιανής ηπείρου.

Στο Σίδνεϊ, ήδη από το μεσημέρι, χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να κατευθύνονται προς το λιμάνι επιδιώκοντας να καταλάβουν τις καλύτερες θέσεις για να παρακολουθήσουν το θέαμα των πυροτεχνημάτων εκτοξεύτηκαν από τη Harbour Bridge, τη Γέφυρα του Λιμανιού. Παραδίπλα, η παραλία Μποντάι ήταν ήδη γεμάτη κόσμο.

Αν και η βορειοανατολική Αυστραλία βρίσκεται κάτω από τα νερά των πλημμυρών, η περιοχή της Αδελαΐδας πλήττεται από ένα κύμα καύσωνα και οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν τους 43 βαθμούς Κελσίου, δημιουργούν φόβους για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.


Στην Ασία, το θέαμα των πυροτεχνημάτων στον κόλπο του Χονγκ Κόνγκ αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν 400.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια Ιάπωνες θα μεταβούν στους σιντοϊστικούς ναούς για να "εξαγνιστούν".

Η επόμενες φωτο είναι από τη Μόσχα και την κόκκινη πλατεία,


 Και φυσικά οι επόμενες είναι από Λονδίνο

Η επόμενη είναι από το Βερολίνο και την πύλη του Βραδεμβούργου

Ενώ οι επόμενες είναι από τη ΝΥ...


...η οποία ετοιμάσθηκε για μια πολυάσχολη, ειδικά στην Times Square, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι το βράδυ παρακολούθησαν την απελευθέρωση μπαλονιών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ