ΠΡΕΒΕΖΑ: Λουκέτα μετά τις γιορτές

«Λουκέτα» σε πολλά εμπορικά καταστήματα της αγοράς της Πρέβεζας μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, «προβλέπουν» οι καταστηματάρχες που διαπιστώνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους.


Πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ περιμένουν να γίνουν πράξη τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έως και το 40% αγγίζει η πτώση του τζίρου στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) εμπορικά καταστήματα , ενώ από τον Αύγουστο πολλά είναι τα ανοίκιαστα καταστήματα ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, στο νομό Πρέβεζας από τις αρχές του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους είχαν διαγραφεί 225 επιχειρήσεις, ενώ το ίδιο διάστημα για το 2010 διαγράφτηκαν 480 επιχειρήσεις. Ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα στο τουριστικό τμήμα που είχαμε 37 διαγραφές και 133 νέες εγγραφές επιχειρήσεων.

Εμπορικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα νούμερα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την αγορά της Πρέβεζας και τους εμπόρους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό χωρίς να έχουν τη στήριξη κανενός.

Την ίδια στιγμή, εκτός των όσων αναφέρθηκαν, οι έμποροι έρχονται αντιμέτωποι και με το παραεμπόριο, και πολλές φορές η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου έχει αναφερθεί στο θέμα, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους φορείς για «πλήρη αδιαφορία».

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις συνεχείς αυξήσεις των φόρων οδηγούν την αγορά σε μαρασμό, με τους καταστηματάρχες να θεωρούν ως «την τελευταία τους ευκαιρία» τις εορτές των Χριστουγέννων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ