Οι νοικοκυρές στην Άρτα βοηθούν τους πεινασμένους...

Αφορμή γι' αυτό το σχόλιο μου την έδωσε μια πολύ καλή φίλη, αλλά και πολύ ευαίσθητος άνθρωπος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα πριν από λίγο με την Ελένη Τ. μου εκμυστηρεύθηκε ότι πολλές νοικοκυρές στην πόλη της Άρτας βλέποντας αυτή την εικόνα (διπλανή φωτο) που καθημερινά συμβαίνει σε όλους τους κάδους απορριμάτων, αφήνουν δίπλα σ' αυτούς τους κάδους διάφορα φαγώσιμα, ώστε οι πεινασμένοι να μπορούν να βρουν κάτι για να φάνε.

Σίγουρα η ευαισθησία αυτών των γυναικών, η οποία είναι προς τιμή τους, δεν λύνει το πρόβλημα, το οποίο καθημερινά μεγαλώνει και φουντώνει. Η "άφιξη", αλλά και η "εγκατάσταση" αυτών των ανθρώπων στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας ξεπερνούν κατά πολύ τις 5.000 ψυχές οι οποίες έχουν απλωθεί σε όλο τον κάμπο, αλλά και στον ευρύτερο χώρο. Ζουν κάτω από τρισάθλιες συνθήκες και στην ουσία αν αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί με ουσιαστικά μέτρα, τότε είναι σίγουρο ότι αυτή θα διογκωθεί με μαθηματική ακρίβεια και (ίσως) να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών. Δουλειά δεν έχουν. Χρήματα δεν έχουν. Οι εθνότητες που συγκροτούν αυτόν τον "πληθυσμό", ξεκινούν από την Κίνα και το Αφγανιστάν και φτάνουν μέχρι τα Βαλκάνια.

Είναι ένα πρόβλημα επίσης που εμφανίζεται την στιγμή που η Ελλάδα και ο Έλληνας βρίσκεται στην πιο δύσκολη οικονομικά εποχή και αύριο δεν ξέρει τι τον περιμένει. Αυτό όλο το σκηνικό δημιουργεί ένα περίεργο μείγμα και ευχόμαστε αυτό να μην γίνει εκρηκτικό...

Το να ξεγελάσει κάποιος την πείνα του... χάρις των ευαισθησιών κάποιων γυναικών αυτό δεν μας λέει τίποτα...

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης