Οργισμένος ο Γιατρός με τον Πάγκαλο

Αιχμές άφησε προχθές ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια του 21ου συνεδρίου του ΑΚΕΛ, σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

 Συγκεκριμένα, καταδίκασε όσους αντιτάχθηκαν σε αυτή την προοπτική στο παρελθόν, διαβεβαιώνοντας πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ υπήρξε η σοφότερη απόφαση για το μέλλον των διαπραγματεύσεων.

«Μας διδάσκει η δυνατότητα σας να προσαρμόζεστε κάθε φορά στις ανάγκες της πραγματικότητας. Σήμερα κυβερνάτε την Κύπρο, η οποία είναι μια χώρα καπιταλιστική, στην οποία λειτουργεί η αγορά», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, απορρίπτοντας έτσι την έντονη δυσπιστία που είχε συναντήσει το 1986, όταν μαζί με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, είχαν επισκεφθεί τη Λευκωσία για να συζητήσουν το κατά πόσον η πιθανή ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για το Κυπριακό.

«Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση , χωρίς πρώτα να λυθεί το Κυπριακό», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο τότε φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο «είναι συνώνυμο με προδοσία».

«Παρά τις προδοσίες, παρά τα διεθνή σχέδια για κατάλυση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναζήτηση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού» υπογράμμισε, καλώντας παράλληλα όσους προέρχονται από εθνικιστικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές βάσεις να μην εκφράζουν άποψη για την Κύπρο, αφού, όπως δήλωσε, «έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα».

Η απάντηση Λυσσαρίδη

Στις αιχμές του Θ. Πάγκαλου απάντησε ο Βάσος Λυσσαρίδης, μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, χαρακτήρισε «μη πραγματική» την αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η ΕΔΕΚ είχε κατηγορήσει τότε τον πρόεδρο Βασιλείου, γιατί ανέβαλε την υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Μάλιστα, ο κ. Λυσσαρίδης εξέφρασε την απορία του για τις δηλώσεις Πάγκαλου, διερωτώμενος «γιατί ένα τέτοιο ψέμα θα έπρεπε να κατατεθεί σήμερα στο συνέδριο του ΑΚΕΛ;».

Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν κατάλαβε ο κ. Λυσσαρίδης γιατί την αμόλυσε ο φαταούλας Πάγκαλος αυτή την επίθεση... Νομίζει ότι μπορεί να "στριμώξει" λασπολογώντας τον απροσκύνητο ηγέτη του Έθνους, εν όψει συμφωνηθέντων λύσεων σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο χονδρός να κοιτάξει πίσω του, τι έκανε για την πατρίδα και το έθνος, Ίμια - Οτσαλάν - Οικονομία, και να αφήσει ήσυχες τις αδέσμευτες φωνές που δεν έχουν μπουκώσει... από κεφτέδες και παϊδάκια... Άντε να χαθεί ο βλάκας που κάποτε τον είχα σε εκτίμηση. Έχει το θράσος να χτυπάει ύπουλα έναν πολιτικό που ούτε στο νυχάκι του δεν μπορεί να του μοιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι ξένοι βλέπουν την κορμοστασιά του Θόδωρου, αμέσως αντιλαμβάνονται ποιοί έφαγαν τα λεφτά... Τώρα, έφτασε στο έσχατο σημείο να πετάξει μια από τις συνηθισμένες του κορώνες με σκοπό να διαβάλει και να σταματήσει μια ελεύθερη φωνή, όπως αυτή του αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη.

    Καλά, έχει αναρωτηθεί ο "τρομάρα μας" ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει από τον λίθαργο και ότι δεν καταπίνει εύκολα πλέον ότι του σερβίρουν;

    Αυτός μπορεί να καταπίνει αμάσητα τα κοκορέτσια σας γατοκέφαλα, αλλά, άλλο κοκορέτσι και φριγαδέλι κι άλλο πονηριά που κάποτε περνούσε.

    Το έδαφος προετοιμάζει για τα όσα έχουν αποφασίσει. Και σίγουρα ο Λυσσαρίδης ήταν και είναι το εμπόδιο, είναι το εθνικό ανάχωμα, το οποίο είναι υποχρεωμένοι υπερβούν. Πως θα γίνει αυτό; Με την συνηθισμένη συνταγή... πετάμε λασπη κι ότι βγεί.

    Όμως κ. Αντιπροέδρε, ο κόσμος ξύπνησε, ο κόσμος θέλετε δεν θέλετε σας περιμένει στην γωνία. Πιστεύω να τα διάβασες καλά τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών.

    Τώρα σ' ότι αφορά τον Λυσσαρίδη. Είπες ότι "κάποτε ήταν φιλος σου". Αλήθεια τώρα τι είναι εχθρός; Και γιατί; Μήπως σας πήρε κι αυτός οριστικά χαμπάρι και ότι είναι έτοιμος να σηκώσει γι΄άλλη μια φορά τη σημαία του "ΟΧΙ" στα σχέδιά σας; Μάλλον γι΄αυτό τον λασπολογούμε και τον χαρακτηρίζουμε πρώην φίλο...

    Ο Γενάρης είναι μπροστά μας κ. Αντιπρόεδρε. Το όποιο σχέδιο έχετε ετοιμάσει για Κύπρο και Αιγαίο, εύχομαι ειλικρινά να μη δώσει την αφορμή να βγούμε απο τις γωνίες μας. Γιατί τότε καταλαβαίνεις...

    Κλείνοντας, ένα έχω να σου πω. Άσε τον γιατρό στην ησυχία του και στους προβληματισμούς του... ΗΤΑΝ και θα ΕΙΝΑΙ εθνικό κεφάλαιο. Αυτό που ποτέ εσύ ΔΕΝ θα γίνεις παρ' ότι είχες τα "φόντα" πριν από κάποιες δεκαετίες...

    Καληνύχτα σας κ. Αντιπρόεδρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θόδωρε, πρωην σύντροφε. Μ' αυτή την τοποθέτησή σου ενάντια στον Λυσσαρίδη προχθές στο συνέδριο του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, ένα καταλάβαμε. Ότι το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ και το κυβερνητικό ΑΚΕΛ, (εξηγούμαστε όχι οι οργανωμένες βάσεις)κάπου τα έχετε βρεί. Τώρα αν τα βρήκατε για καλό σκοπό, έχει καλώς... Άν όμως έχετε δημιουργήσει ένα νέο Ανάν, τότε τι να πώ π. σύντροφε; Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζουμερκιώτη αυτοί δεν ετοίμασαν τίποτα. Τα αφεντικά τους τα έχουν ετοιμάσει τα σχέδια. Απλά αυτοί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μας τα περάσουν και θα βρούν τον τρόπο. Άλλο αν θα τα καταφέρουν. Σίγουρα ο Λυσσαρίδης είναι σοβαρό εμπόδιο και πάνε να τον διαβάλουν... Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα τις γιορτες ολα δειχνουν οτι θα γινει της ...ποπαρας το καγκελο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα στις εικασίες είστε; Φως φανάρι είναι, τα έχουν συμφωνήσει, μη πω τα έχουν ξεπουλήσει, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο. Το ερώτημα φαίνεται τώρα να είναι πως θα σερβίρουν αυτή τη συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ