'Εγιναν "κι' αυτοί μέρος της Ιστορίας"

Υπό το σύνθημα «γίνε κι εσύ μέρος της ιστορίας» ξεκίνησε στις 09:00 ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών, 2.500 χρόνια μετά την ιστορική μάχη. Στους δρόμους του Λεκανοπεδίου θα βγουν περισσότερα από 20.000 άτομα από κάθε γωνιά της γης, αθλητές, πολίτες και επώνυμοι!


Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας τρέχουν στην κλασσική διαδρομή από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, όπως έκανε ο Αθηναίος οπλίτης 2.500 χρόνια πριν για να φωνάξει «νενικήκαμεν», αλλά και ο Σπύρος Λούης που δοξάστηκε το 1896. Επίσης, κούρσες των 5 και 10χλμ. έχουν ξεκινήσει από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Εκτός από την επέτειο της ιστορικής μάχης, ο φετινός Μαραθώνιος είναι ξεχωριστός λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Αθλητές από 88 χώρες του κόσμου δείνουν το παρών, με τους Αμερικανούς να ανέρχονται σε 2.250 και τους Έλληνες να ξεπερνούν τους 3.000! Παράλληλα, θα τρέξουν δρομείς από ευρωπαϊκές χώρες, την Νέα Ζηλανδία, το Μακάου, τις Παρθένες Νήσους, τη Σρι Λάνκα, το Παλάου, την Χιλή, το Περού και την Νικαράγουα.

Στην κλασσική διαδρομή πέρνουν μέρος και ο πρίγκιππας της Σερβίας, Φίλιππος, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Σάμουελ Ζμπόγκαρ, καθώς και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν.

Στην κούρσα των 10χλμ. θα τρέξουν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, πρέσβεις και επικεφαλής μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ μεταξύ των δρομέων στα 5χλμ. θα δούμε την Μαρία Μενούνος με τους γονείς της.

Πηγή: Madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ