Με επιτυχία το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού κινηματογράφου στην Αυστραλία

Με δυο ιδιαίτερα αξιόλογες ταινίες  εγκαινιάσθηκε φέτος το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, και διεξάγεται από τις 13 έως τις 31 Οκτωβρίου στο Palace Cinema Como της Μελβούρνης, αλλά και στο Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα και τη Βρισβάνη.

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβληθούν οι ταινίες «Η Σκόνη του Χρόνου» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe και το «Ψυχή Βαθειά» του Παντελή Βούλγαρη.

Η ταινία του Βούλγαρη, που καταπιάνεται με τον ελληνικό εμφύλιο σπαραγμό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί στην Αυστραλία ζουν ακόμα αρκετοί επιζώντες του εμφυλίου που προέρχονται, μάλιστα, από τα μέρη όπου γυρίστηκε η ταινία.

Στην προβολή του «Ψυχή Βαθειά» θα παραστεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, η οποία εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Η Β. Χαραλαμπίδου είναι γνωστή από την ταινία «Νύφες» (του Π. Βούλγαρη), αλλά και το «Blessed» της Άννας Κόκκινος. Επίσης, ένας άλλος πρωταγωνιστής της ίδιας ταινίας, ο Βαγγέλης Μουρίκης έζησε πολλά χρόνια στη Μελβούρνη και ασχολήθηκε (και) με το ομογενειακό θέατρο.

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας θα παραστεί και ο Χρήστος Δήμας, σκηνοθέτης της πετυχημένης κωμωδίας «Νήσος», ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να γυρίσει ταινία στη Μελβούρνη. Ακόμη, θα παραστεί και η σκηνογράφος της ταινίας «Στο Βάθος Κήπος», Κική Μήλιου.

Συνολικά, στο 17ο Φεστιβάλ θα προβληθούν 17 ελληνικές ταινίες (Επικίνδυνες Μαγειρικές, 180 Μοίρες, ΑρτΘέραπι, κ.α.), πολλά ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες που έφτιαξαν ομογενείς μαθητές της Μελβούρνης

Πηγή: ΑΝΤ1 ONLine. Φώτο: neosKosmos.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ