Ο Χριστόφιας δεν θέλει ελληνικές σημαίες στην παρέλαση;

Πριν λίγο συναντήθηκα εδώ στην Άρτα με Κύπριο φίλο τον Σάββα. Σήμερα ήρθε με άδεια από την Μεγαλόνησο και αφού μιλήσαμε για πολλά -είναι στο στενό περιβάλλον του Β.Λυσσαρίδη- αναφέρθηκε και στο γεγονός και επιβεβαίωσε ότι αυτές τις μέρες γίνεται συζήτηση για να εντοπίσουν ποιος έδωσε εντολή για περιορισμό αριθμό ελληνικών σημαιών στην αναμενόμενη παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, η οποία είναι η επίσημη ημέρα ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετική ανάρτηση κάναμε τις προηγούμενες ημέρες και αναφερθήκαμε στο γεγονός της παρουσίας στην Κύπρο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα είναι σ' αυτές τις εκδηλώσεις για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα κάναμε αναφορά στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος εικονίζεται στη φώτο, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής, ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, "η παρέλαση να είναι αναβαθμισμένη και να δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει η Κυπριακή Πολιτεία για τη συνέχεια της ύπαρξής της. Ασφαλώς, δήλωσε και τα εθνικά σύμβολα έχουν τη θέση τους στην παρέλαση, γιατί η Εθνική Φρουρά, είναι η αποτρεπτική ισχύς της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναντι των άνομων σχεδίων του εισβολέα".

Ο Κύπριος φίλος μάλιστα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο κ. Χριστόφιας, να δηλώνει προχθές από τη Νέα Υόρκη στη συνάντηση που είχε με τον Γ.Α.Παπανδρέου ότι ο Κυπριακός ελληνισμός ακουμπά στην Ελλάδα και από την άλλη να δίνει εντολή για τον περιορισμό των ελληνικών σημαιών στην παρέλαση την οποία θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας;

Κείμενο-φώτο: Νίκος Κοντογιώργος   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Και το όνομα αυτού Φοίβος !!