Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας "ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΓΙΑΣ"



Ο εκθεσιακός χώρος που βρίσκεται στην παραποτάμια περιοχή θα πάρει το όνομα του πρώην Δημάρχου Αρταίων Κωνσταντίνου Βάγια, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Οικονομίδης στα χθεσινά εγκαίνια της ετήσιας εμποροπανήγυρις. 
Η δήλωση αυτή του Δημάρχου δημιούργησε αίσθηση και σίγουρα με την πράξη του αυτή τιμάει μετά θάνατο τον εμπνευστή και γιατί όχι τον δημιουργό αυτού του εκθεσιακού χώρου. 
Σημειώνουμε εδώ ότι ο αποθανών Δήμαρχος είχε οραματιστεί τον χώρο αυτό να είναι πολλαπλών χρήσεων και σε κάποια μελλοντική φάση να είναι στεγασμένος. Μάλιστα είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πολιτιστικό σκέλος της όλης υποδομής. 
Έτσι πέρα από τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου, κατασκεύασε την σύγχρονη πολιτιστική αίθουσα "ΔΙΩΝΗ" και δίπλα τον καλοκαιρινό κινηματογράφο "ΟΡΦΕΥΣ". Με την δημιουργία παράλληλα του μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης, ο Κώστας Βάγιας έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου και όπως προηγούμενα σημειώσαμε αυτό το κέντρο να προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις.
Αυτονόητο είναι ότι η απόφαση αυτή του κ. Οικονομίδη χειροκροτήθηκε από τους πάρα πολλούς παρευρισκόμενους, οι οποίοι με την αντίδρασή τους αυτή επιδοκίμασαν την πρόθεση του Δημάρχου να φέρει το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε και τυπικά να υλοποιηθεί αυτή η τιμητική πρόταση. 
   
 Κείμενο: Νίκος Κοντογιώργος

Σχόλια

  1. μουο αυτοσ ειχε οραμα,απο τουσ σημερινουσ υποψηφιουσ κανενασ. στο καλο ντουσαν για να μην ξεχνιομαστε θα τα καταφερουμε μονοι μασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης