Φωτιστικό πόλεως με οικολογική συνείδηση

Σχεδιασμένο από τον Ross Lovegrove το πρωτοποριακό οικολογικό φωτιστικό πόλεως Solar Tree ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του περιοδεία σε Βιέννη, Παρίσι, Μιλάνο, Βενετία, Φρανκφούρτη και Βερολίνο και έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στην 75η ΔΕΘ για το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου 2010.
Η προσέγγιση του Solar Tree σχετικά με τον αστικό φωτισμό λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αισθητικές ανάγκες. “Το Solar Tree είναι ένα project που υμνεί το design, την φύση και την τέχνη και αντιπροσωπεύει το DNA των καιρών μας. Ένα εκλεπτυσμένο δένδρο με οικολογικά έξυπνα «φρούτα» τις διάφανες γυάλινες φούσκες με τα LEDs που φωτίζουν την νύχτα, πυροδοτούμενα από την ηλιακή ενέργεια που συσσωρεύεται την ημέρα από τα φωτοβολταϊκά panels”, όπως τονίζει ο βρετανός σχεδιαστής.
Ο Lovegrove εμπνεύστηκε από τις οργανικές φόρμες της φύσης και θέλησε να επαναπροσδιορίσει την μορφολογία των δέντρων εισάγοντας τον αισθησιασμό της φύσης στο αστικό περιβάλλον. Πάνω σε αυτή την έμπνευση βασίστηκε η δημιουργία του δέντρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Artemide με την συμβολή της κατασκευάστριας εταιρείας φωτοβολταϊκών κυψελών, Sharp Solar.
Στην πιο πρόσφατη εκδοχή του το Solar Tree έχει τη μορφή δέντρου με μία βάση η οποία περιβάλλεται από έναν φαρδύ κυκλικό πάγκο που λειτουργεί σαν παγκάκι και μπορεί να τοποθετηθεί σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, μαρίνες, ή ακόμη και γραφεία εταιριών που θέλουν να επενδύσουν σε «πράσινες» τεχνολογίες.

ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης