ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: "Η Άγκυρα να κάνει τα λόγια πράξεις.."


Κάναμε δύο αναρτήσεις σχετικά με το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, οι οποίες από τα μηνύματα που λάβαμε και τα στατιστικά του Google, τις επισκέφθηκαν αρκετοί. Οφείλουμε στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αναρτήσεις αυτές ΔΕΝ "αντιπολιτεύονται" τον Κύπριο πολιτικό, τον οποίο σεβόμαστε και τιμούμε για την μέχρι σήμερα πολιτική του παρουσία.

Απλά κάναμε αυτές τις αναρτήσεις για να επισημάνουμε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος μπροστά στην αγωνία του για λύση του προβλήματος, λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες ίσως να μην είναι αρεστές στο πολύ κόσμο, αλλά πιστεύει ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των 36 χρόνων που "φώλιασε" στη Μεγαλόνησο...

Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε σημερινό κείμενο από την ημερήσια εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" OnLine



«Λύση το συντομότερο δυνατό» ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη Παρασκευή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, λίγο πριν προσφωνήσει την 65η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Οι Τούρκοι δηλώνουν ότι θέλουν λύση μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις. Εγώ θα ήθελα λύση χθες», υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιας.

Δίνοντας μια συνοπτική εικόνα της κατάστασης, αναφέρθηκε στα σημεία σύγκλισης με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Ταλάτ για τη βάση των συνομιλιών, υπογραμμίζοντας τη «διαφοροποίηση της προσέγγισης» από μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς με την εκλογή του κ. Έρογλου.

«Χρειαζόμαστε ισορροπημένη, λειτουργική λύση, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους Κύπριους», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για το περιουσιακό κάνουν λόγο για «συνολική ανταλλαγή», χωρίς να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για διασύνδεση της συζήτησης του περιουσιακού με την εδαφική πτυχή και το θέμα των εποίκων, κάτι που απορρίπτει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Χρειαζόμαστε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση και για τη λύση αυτή εργάζομαι εντατικά τα δύο τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι «προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να αποφασίσει η τουρκική ηγεσία ότι πράγματι θέλει λύση».

Πηγή: TO ΒΗΜΑ on line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης