Γράμμα στον Κυριάκο της Κύπρου... αλλά και σ' όλη την Ελληνική Διασπορά

Φίλε Κυριάκο καλημέρα από την Ελλάδα και μη στεναχωριέσαι... "Των εχθρών (κλεφτών) τα φουσάτα θα περάσουν σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά..." Ξέρω ότι μέσα στο "είναι σου" νιώθεις πολύ λυπημένος για ότι συμβαίνει στην Χώρα μου και τον περήφανο Έλληνα, όχι φυσικά για το λαμόγιο και τον κλέφτη, αλλά εκείνον τον ελλαδίτη που έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου με τις καλύτερες εικόνες.
Γνωρίζω ότι είσαι στενά δεμένος με τούτη την πατρίδα, αν και ποτέ δεν έζησες εδώ. Είσαι όμως πολύ δεμένος με την ιστορία του Έθνους μας, αν και παρακολούθησες μαθήματα μόνο στο Δημοτικό. Και πως να μην είσαι δεμένος μ' αυτή την ιστορία όταν μικρός έπαιζες στο χώρο της αρχαίας Σαλαμίνας της Κύπρου, ανάμεσα από τις κολώνες, τα θέατρα και τ' άλλα κτίσματα των προγόνων μας.
Πως να μην είσαι δεμένος και με την ανθρώπινη ιστορία, όταν βιοπαλαιστής στην ιστορική Αμμόχωστο, γνωρίζεις πολύ καλά από την εκεί επιβίωση ως νέος στην ψαράδικη βιοπάλη σου, ότι "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"... Θα ξαναβρεί σίγουρα Κυριάκο Αποστόλου, ο ελλαδίτης τον δρόμο να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση που σήμερα βιώνει. Μην ανησυχείς, τόσο εσύ, όσο και όλοι οι Έλληνες της διασποράς. Ίσως με άλλη ανάγνωση αυτή η κατάσταση να μας βγει σε καλό. Φυσικά αν καταφέρουμε να ξαναχτίσουμε το κράτος από την αρχή. Όχι φυσικά στα πρότυπα της μεταπολίτευσης (του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων), αλλά στα πρότυπα μιας έντιμης και πάγιας αξιοκρατίας.
Πολύ νέος γνώρισες και εσύ τη σκληρή ξενιτιά. Πήγες στο Λονδίνο, δούλεψες σκληρά και με αξιοπρέπεια, όπως όλοι οι μετανάστες. Μεγάλωσες θετικά την πολυμελή οικογένειά σου και τώρα ικανοποιημένος απολαμβάνεις... την ήσυχη ζωή σου. Μια ζωή που δυστυχώς οι συνομήλικοί σου εδώ στην Ελλάδα, με τις πετσοκομμένες τώρα συντάξεις τους ΔΕΝ μπορούν να την απολαύσουν. Όμως όπως προανέφερα όλα θα περάσουν "...σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά". Μ' αυτά και άλλα που δεν μπορώ να σου γράψω σε χαιρετώ Κυριάκο, εσένα και όλη την όπου γης Ελληνική Διασπορά.

Υ.Γ.: Στις 15 αυτές μέρες που είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ο "ΑΕΤΟΣ των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ", με ικανοποίηση -όπως μας πληροφορεί το στατιστικό της Coogle- έχουμε αρκετές "επισκέψεις" από ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και φυσικά την Κύπρο. Έτσι με την σημερινή ευκαιρία επικοινωνούμε με όλους αυτούς του Έλληνες της Διασποράς, τους χαιρετούμε και πολύ θερμά τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους που μας έδειξαν στα πρώτα βήματα αυτού του μπλοκ...

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης