Οι 14 πρώτοι αμερικανοί φοιτητές στην Ελλάδα ήρθαν...

«Εισαγωγέας»    φοιτητών  από την  Αμερική η  Ελλάδα.  Οικονομικά αυτό  σημαίνει  ότι κάθε  φοιτητής  θα ξοδέψει γύρω  στα  20.000  ευρώ ενώ  θα δεθεί  και με τη  χώρα μας
Εισαγωγέας... φοιτητών- και μάλιστα εξ Αμερικής- γίνεται η Ελλάδα, χάρη στη νέα πολιτική των περισσότερων αμερικανικών πανεπιστημίων να ενθαρρύνουν τη φοίτηση στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο.
Ετσι, πεντακόσιοι αμερικανοί φοιτητές θα σπουδάζουν στο εξής κάθε χρόνο για ένα εξάμηνο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες το γνωστό αμερικανικό κολέγιο DΕRΕΕ! Ηδη οι 14 πρώτοι αμερικανοί φοιτητές- εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει ελληνική καταγωγή- βρίσκονται στη χώρα μας και σήμερα θα ξεναγηθούν στην Αγία Παρασκευή από τους υπευθύνους του κολεγίου για να γνωρίσουν την τοπική αγορά και τη γειτονιά. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος Τύπου του κολεγίου κ. Χ. Δασκαλοθανάσης, αυτό το τετράμηνο στο DΕRΕΕ γράφτηκαν για πρώτη φορά 14 φοιτητές από αμερικανικά πανεπιστήμια οι οποίοι θα κάνουν εδώ το σχεδόν απαραίτητο πλέον στην Αμερική Study Αbroad Semester (εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό ή έτος). Οι περισσότεροι θα μείνουν μέχρι το τέλος του φθινοπωρινού εξαμήνου ή τον Δεκέμβριο. Αλλοι δύο θα μείνουν ως το τέλος των σπουδών τους.

«Το θέμα έχει διπλή σημασία: Εκπαιδευτικά σηματοδοτεί την αυξανόμενη τάση οι φοιτητές να περνούν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό και οι δυνατότητες της Ελλάδας ως επιθυμητού προορισμού. Οικονομικά σημαίνει ότι κάθε φοιτητής θα ξοδέψει στην Ελλάδα γύρω στις 20.000 ευρώ ενώ θα δεθεί και με τη χώρα. Είναι δηλαδή το είδος επισκέπτη που θέλουμε, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης. Το DΕRΕΕ σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να καταφέρει να έχει κάθε χρόνο πάνω από 500 τέτοιους φοιτητές» λέει ο κ. Δασκαλοθανάσης, συμπληρώνοντας ότι το κολέγιο ετοιμάζεται να οικοδομήσει νέες εστίες στο κάμπους του για τη φιλοξενία των Αμερικανών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-line

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης