Στην Πάτρα "ταξιδεύει" Τετάρτη «Της Άρτας το Γεφύρι»


Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Της Άρτας το Γεφύρι» του Βασίλη Γκανιάτσα. 



Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. "το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στην Ήπειρο, όπου τα πέτρινα γεφύρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου της και συνιστούν δυναμικά στοιχεία επικοινωνίας και πολιτισμού.

Ο φωτογράφος-κινηματογραφιστής Βασίλης Γκανιάτσας, με πάθος για την ποιοτική δουλειά, παρουσιάζει με ιδιαίτερο τρόπο το πολυτραγουδισμένο Γεφύρι της Άρτας.

Με αναδρομή στον πασίγνωστο μύθο της θυσίας της γυναίκας του πρωτομάστορα προβάλλει την ομορφιά του γεφυριού, τις ιστορικές στιγμές που σχετίζονται με την διάσωσή του στα νεότερα χρόνια χάρις στην προσπάθεια απλών ανθρώπων και αναδεικνύει αυτό το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό επίτευγμα, το οποίο, έχοντας δαμάσει τον πολύβουο και πολύδωρο Άραχθο, στέκει αγέρωχο μνημείο της ακατάβλητης ανθρώπινης θέλησης για αγαστή συμβίωση με τα στοιχεία της φύσης.

Θα προλογίσει ο κριτικός Κώστας Τραχανάς, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης