ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου Αρταίων;

Τις πρωινές ώρες σήμερα είχαμε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά σ’ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού Βούβαλος στον Αμβρακικό. Όπως γράφουμε στην σχετική ανάρτηση ο κ. Ψαθάς μας ενημέρωσε ότι το 1981 το νησί αυτό είχε καταχωρηθεί ως Δημόσια Δασική έκταση, όπως φυσικά και τα υπόλοιπα νησιά του Αμβρακικού.



Παράλληλα ο κ. Ψαθάς επισήμανε το γεγονός ότι το νησί υπάγεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρταίων, τα οποία «κληρονόμησε» από την π. Κοινότητα Κορωνησίας. Έτσι με αυτή την αφορμή, φυσικό είναι να ρωτήσουμε τον Δήμο Αρταίων αυτή τη φορά, αν σχετικά γνωρίζει κάτι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτού του νησιού;


Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι από πολλούς μας έχει επισημανθεί η ανάγκη αυτής της ερώτησης και η οποία έρχεται ως φυσική συνέχεια μιας πραγματικότητας. 


Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, καιρό τώρα το νησί Βούβαλος -μαζί με άλλα 19 (;) περίπου ελληνικά νησιά- κοσμεί τα μεγαλύτερα μεσιτικά του είδους ιστιολόγια σε παγκόσμιο επίπεδο με την αναφορά ότι είναι προς πώληση. Φυσικά οι υπεύθυνοι αυτών των ιστιολογίων την μόνη αναφορά που κάνουν και υπογραμμίζουν είναι ότι το νησί είναι ιδιωτικό.


Έτσι λοιπόν σήμερα ρωτάμε τον Δήμο Αρταίων να μας απαντήσει, αν το «διάσημο» πλέον νησί Βούβαλος είναι ιδιωτικό και είναι προς πώληση. Γιατί διαβάζουμε σ’ ένα από τα πολλά μεσιτικά ιστιολόγια... "ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας. 31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος..."

 Όπως γράφαμε και στις προηγούμενες αναρτήσεις μας, επειδή το παιγνίδι γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού θα απασχολήσει, θετικά ή αρνητικά σύντομα την κοινωνία όχι μόνο της Ηπείρου, είναι πλέον καιρός να ξεκαθαρίσει τώρα πριν ο κ. Φρικέτ Ινάν (Τούρκος επιχειρηματίας - φωτο) που γλυκοκοιτάζει το νησί προχωρήσει στην αγορά του και στις ...επενδυτικές του προσπάθειες...





Διαβάστε ακόμα: ΨΑΘΑΣ: Την εποχή εκείνη δεν ήμουν Σύμβουλος

Νησί "Βούβαλος" - ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας - Περιφ. Ηπείρου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης