ΨΑΘΑΣ: Την εποχή εκείνη δεν ήμουν Σύμβουλος

"Το έτος 1981 το νησί Βούβαλος είχε καταχωρηθεί ως Δημόσια Δασική έκταση"

Αυτή την βασική ενημέρωση είχαμε σήμερα το πρωί από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού είναι τουλάχιστον ξεκαθαρισμένο πριν 30 χρόνια. Ότι δηλαδή είναι νησί του Αμβρακικού, όπως όλα τα νησιά του Κόλπου, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο.


Τώρα τι συνέβη στη συνέχεια και αν αυτό το νησί «μεταβιβάστηκε» μέσω κτηματολογίου σε ιδιώτη, ή οργανισμό, ή οποιαδήποτε άλλη «κοινοπραξία», ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς δεν γνωρίζει.


Μάλιστα μας ενημέρωσε ότι ήδη το νησί ανήκει πλέον στα διοικητικά όρια του σημερινού Δήμου Αρταίων, ως συνέχεια της π. κοινότητας Κορωνησίας. Επίσης είχε την καλοσύνη ο κ. Ψαθάς να μας βεβαιώσει ότι την εποχή της «αντιπαράθεσης» που είχε η Περιφέρεια Ηπείρου, -Περιφερειάρχης κ. Δ.Παναζάχος- με την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας δεν γνωρίζει τίποτα γιατί τότε δεν ήταν σύμβουλος του Περιφερειάρχη.


Η σημερινή ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ήταν αρκούντος διαφωτιστική και κατά κάποιο τρόπο βάζει το θέμα «νησί Βούβαλος» σε κάποιο πιο ξεκάθαρο κάδρο, από εκείνο που «κυκλοφορούσε» τον τελευταίο καιρό.


Βέβαια περιμένουμε εναγωνίως την απάντηση του ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας η οποία θα μας διαφωτίσει αρκούντως για το τι έγινε εκείνες τις κρίσιμες ημερομηνίες…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης