ΒΟΛΕΫ: 30 Χρόνια πριν στη Βορειοδυτική Ελλάδα...

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό γίνονται συζητήσεις από ανθρώπους του αθλήματος του βόλεϋ να γιορτάσουν τα 30 χρόνια, από την "χρυσή δεκαετία του 20ου αιώνα" που υπήρξε στο χώρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αθλητές και παράγοντες εκείνης της εποχής, σχεδιάζουν αυτή την εκδήλωση και υπολογίζεται ότι κάπου εκεί στην άνοιξη με δική τους πρωτοβουλία θα διοργανώσουν ένα τουρνουά, μάλλον στην Άρτα, για να τιμήσουν αυτή την πραγματικότητα.

Βολεϋμπολίστες της "χρυσής εκείνης εποχής", οι οποίοι αγωνίζονταν σε σωματεία του Αγρινίου, Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, μεθοδεύουν αλλά και φαίνεται ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να ξαναβρεθούν στη σάλα και να ξαναθυμηθούν εκείνη την 10ετία όπου το βόλεϋ, κυριαρχούσε στα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα της περιοχής μας.

Στην όλη μεθόδευση-διοργάνωση αυτού του τουρνουά, απ΄ότι πληροφορούμαστε θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις- θεματικές, όπως έκθεση φωτογραφιών, δημοσιεύματα του Τύπου και ίσως μια καλλιτεχνική εκδήλωση που θα σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την όλη προσπάθεια.

Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι αθλητικοί Σύλλογοι, όπως η Αναγέννηση Άρτας, ΓΕΑ Αγρινίου, ΑΓΣ Ιωαννίνων, ΓΕ Ιωαννίνων, ΑΟ Πρέβεζας, Πύρρος Άρτας, Κερκυραϊκός, κ.α. είχαν δώσει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο άθλημα αυτής της περιφέρειας, με αποτέλεσμα ο κάθε αγώνας να ήταν και μια κοινωνική μικρή εκδήλωση, αφού συγκέντρωνε εκατοντάδες θεατών.

Αποτέλεσμα αυτής της έντονης παρουσίας του βόλεϋ στην περιοχή, ήταν οι πάμπολλες διοργανώσεις στα διάφορα γήπεδα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, με αγώνες Εθνικού και Βαλκανικού ενδιαφέροντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης