Τα σκουπίδια της Άρτας τα «κρύβουν» δίπλα στο Κάστρο


"..Με την αρνητική θέση του Δημάρχου Αρταίων στην πιθανή μεταφορά ελάχιστων ποσοτήτων σκουπιδιών από την Λευκάδα στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, διαφάνηκε μια υπονόμευση κυρίως του έργου της Περιφερειακής Αρχής..."

Σε κινούμενη υγειονομική βόμβα εξελίσσεται η άτυπη χωματερή που έχει δημιουργηθεί με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής μέσα στο παρκινγκ των φορτηγών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Περιφερειακό δρόμο,... 



...απ’ τον οποίο διέρχονται χιλιάδες πολίτες εποχούμενοι ή μη και λίγα μέτρα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Κάστρο, στο οποίο –υποτίθεται- πως ο Δήμαρχος Αρταίων επιθυμεί τη λειτουργία ΞΕΝΙΑ!

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, στο παρκινγκ έχουν δημιουργηθεί λόφοι σκουπιδιών, που κάποιοι είναι καλυμμένοι με κλαριά, ενώ άλλοι εντελώς ακάλυπτοι, σε ένα χώρο που υπάρχουν εργαζόμενοι και που με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι.

Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να καθαρίσει το χώρο, αντί να ασχοληθεί με τα του Δήμου, επιδίδεται σε αντικυβερνητικές ενέργειες, θεωρώντας πως μπορεί να ακυρώσει την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί ώστε η Ήπειρος να γλυτώσει από τα σκουπίδια.

Μια προσπάθεια που με την εργώδη κινητικότητα του Αλέκου Καχριμάνη και της Τατιάνας Καλογιάννη από το ένα μέρος και της κυβερνητικής εκπροσώπου και βουλευτίνας Άρτας Όλγας Γεροβασίλη, από το άλλο, οδεύει προς το τέλος της με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Διαβλέπουν υπονόμευση


Αναζητώντας τις αιτίες για την αρνητική θέση του Δημάρχου Αρταίων στην πιθανή μεταφορά ελάχιστων ποσοτήτων σκουπιδιών από την Λευκάδα στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, δεν βρέθηκαν σοβαρές αιτίες, αλλά αντίθετα, διαφάνηκε μια υπονόμευση κυρίως του έργου της Περιφερειακής Αρχής, του ιδίου του Αλ. Καχριμάνη αλλά και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη.

Και τούτο επειδή και οι δύο, δηλώνουν πως η μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές και για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι πρόβλημα, αλλά αντιθέτως εκείνο που θα μετρήσει είναι η πρόοδος των εργασιών για την επεξεργασία των απορριμμάτων, πράγμα που σημαίνει πως οι ΧΥΤΑ θα αναβαθμιστούν σε ΧΥΤΥ.

Λέγεται μάλιστα πως λίγο πριν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Δημάρχου Αρταίων με την Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, για να εξελιχθεί σε έντονο διάλογο που λίγο απέχει από φραστικό επεισόδιο.

Η κυβέρνηση στηρίζει 

Εμείς, ούτε συνδέσαμε, ούτε συνδυάσαμε τη μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας με χαριστικά κονδύλια και χρηματοδοτήσεις, επισημαίνει μιλώντας για το ίδιο θέμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Εξάλλου, λέει η βουλευτής Άρτας η εξυπηρέτηση ενός γειτονικού Δήμου, για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι, είναι πράξη συναδελφικότητας από Δήμαρχο σε Δήμαρχο.

Μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη, με μεγάλη εμπειρία από τα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ιδιαιτερότητες της Άρτας, δηλώνει έκπληκτη από τη στάση που επέλεξε να κρατήσει ο Δήμαρχος Αρταίων.

Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε ώστε η Ήπειρος να λύσει οριστικά το πρόβλημα με τα σκουπίδια τόσο με το εργοστάσιο, αλλά και ξεμπλοκάραμε κονδύλια για τον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, σημειώνει η κ. Γεροβασίλη.

Πράγματι, όπως έχουν παραδεχτεί παράγοντες της Περιφέρειας, η «προίκα» από την υπογραφή Χαρίτση πριν λίγες μόνο ημέρες, δρομολόγησε εξελίξεις και έδωσε προοπτικές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ
ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης