Κύπρος: Μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο


- ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ 

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους. 



Από νωρίς το πρωί άρχισαν το έργο της πυρόσβεσης και τα πτητικά μέσα. Εκτός από τα πτητικά μέσα από Ελλάδα και Ισραήλ, σήμερα επιχειρούν και αυτά που έφθασαν χθες βράδυ από τη Γαλλία και τη Ιταλία.
Οι αρμόδιοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σήμερα η πυρκαγιά θα κατασβεστεί, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο, στην οποία πήραν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου και ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς είναι διαχειρίσιμη. Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εκτός απροόπτου, είναι δυνατό εντός της ημέρας η πύρινη λαίλαπα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η υπερπροσπάθεια για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνεχίζεται αμείωτα από ξηράς και αέρος.

Σήμερα, για πρώτη φορά, επιχειρούν 18 πτητικά μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εφόσον ελεγχθεί και κατασβεστεί η πυρκαγιά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μέρες επιτήρησης της περιοχής, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Μάκης Τσιντίδης.

Για την κατάσταση στην περιοχή της πυρκαγιάς ενημέρωσαν το Υπουργικό Συμβούλιο οι υπουργοί Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, και Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης. Το Υπουργικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο δασοπυροσβεστών, τους οποίους αποφάσισε να ανακηρύξει ήρωες.

«Γίνεται πάρα πολλή δουλειά, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη»
 
Στο εντατικό έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και χθες βράδυ αλλά και από σήμερα νωρίς το πρωί για καταπολέμηση των διάφορων εστιών φωτιάς, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ότι δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά ακόμη και όταν τεθεί «θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε δύο μέτωπα όπως και χθες, νότια της Ασίνου και στην περιοχή Κανναβιών – Αγίας Ειρήνης».

πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης