Τον Μάρτιο του 2017 έτοιμοι οι οδικοί άξονες!


- Νέες διαβεβαιώσεις… 

Την διαβεβαίωση ότι οι μεγάλοι οδικοί άξονες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017, έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα για καθυστερήσεις που ανακύπτουν τόσο στην εκτέλεση όσο και στη χρηματοδότηση.



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώστε τα έργα να επιταχύνουν και να ολοκληρωθούν μέσα στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται πως οποιαδήποτε καθυστέρηση πέραν του Μαρτίου θα ισούται με επιστροφή των κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το εγχείρημα προχωράει θετικά και ως προς την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου και ως προς τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στις κατασκευαστικές εταιρίες», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν γίνει κινήσεις με τη σύσταση Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής με την αρχαιολογία και τους παραχωρησιούχους ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος ενώ τόνισε ότι η διερεύνηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για σύσταση καρτέλ στις κατασκευαστικές δεν επηρεάζει την εξέλιξη των έργων.

Ο υφυπουργός προανήγγειλε το άνοιγμα νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα τρέξουν μέχρι το τέλος του έτους. 

Πιο συγκεκριμένα εκτός από το πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ για το περιβάλλον και έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σημείωσε ότι εντός του Μαίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη clusters και θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων ύψους 22,5 εκατ ευρώ.

 epiruspost.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης